Max Lindblad inbjuden till prestigefull turnering

Den framgångsrike svensken kommer att tävla på
Abu Dhabi King of Mats i Los Angeles den 14:e september.

16 augusti 2019  |  Annie Bondefelt

– Jag känner att jag inte riktigt har presterat till min fulla potential i år. Jag har vunnit lite småtävlingar men inte lyckas ta någon medalj på de stora mästerskapen, den enda större tävlingen jag vunnit var Grandslam i London. Men samtidigt tycker jag att jag har utvecklats mycket i år, jag känner mig mycket farligare på lås och submissons än jag tidigare varit. Årets tävlande har också lärt mig att jag måste vara mera strategisk när jag tävlar, öva in specifika strategier för vissa motståndare. Men trots att jag inte har haft det tävlingsresultatet jag velat i år så känner jag mig kaxig och redo för en sådan stor utmaning som King of the Mats erbjuder, säger Max till budokampsport.

King of Math är en prestigefull tävling dit endast speciellt inbjudna idrottare får delta.
– Det känns jättekul att få en inbjudan till en sådan tävling. Självklart så tränar jag hårt och jag kommer göra allt jag kan för att vinna! Motståndarna är jätteduktiga och jag har mött och tränat med flera av dem. Så jag vet att jag måste dyka upp som mitt bästa jag för att ha någon chans att vinna mot alla de här stjärnorna. Det kommer bli supertufft och superkul på samma gång, säger Max.

Målsättningen är att vinna men också ta chansen att vissa upp den skandinaviska jiu jitsun, därför har Max en speciell favoritmotståndare.
– Mina förhoppningar är självklart att vinna och att få revansch mot norrmannen Tommy Langaker. Jag ser upp till honom samtidigt som jag inte vill något annat än vinna över honom. Min dröm med denna tävling är att möta honom i en eventuell final där vi får visa världen hur bra skandinavisk jiu jitsu är, oavsett om jag vinner eller inte så vill jag visa hur långt vi har kommit i Sverige med jiu jitsu, avslutar Max.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Kenta Hammarström

13
8
18