Deadline LOK-stöd

23 augusti 2019  |  Sofia Arnbom

Ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari – 30 juni, ska vara inskickad senast nu på söndag den 25 augusti 2019 kl 23:59. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid – observera att enligt LOK-stödsföreskrifterna riskerar en förening att ansökan avslås om den inkommer för sent.

Tänk på att det inte räcker att bara närvaroregistrera aktiviteterna. Man måste öppna och skicka in ansökan även om föreningen närvaroregistrerar sina aktiviteter via IdrottOnline. Aktiviteterna är inte redovisade till Riksidrottsförbundet förrän ansökan skickats in.

För ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdag görs ett avdrag enligt följande:

Ansökan som inkommer…
26 aug – 1 sept reduceras med 25%
2 sept – 15 sept reduceras med 50%
16 sept – 30 sept reduceras med 75%

Ansökningar som inkommer fr.o.m. den 1 oktober t.o.m. den 15 december ska avslås. Observera även att ansökningar som inkommer efter den 15 december då perioden stängts kommer att avvisas.

Tänk också på att ju tidigare man skickar in sin ansökan, desto större chans har föreningen att få utbetalning av LOK-stöd redan i den första utbetalningen som sker en vecka efter sista ansökningsdag.

Ansökan om LOK-stöd ska göras via föreningens sida på IdrottOnline. Viktigt att tänka på att även om man har närvaroregistrerat sina aktiviteter via IdrottOnline så måste föreningen också öppna själva LOK-stödsansökan och skicka in den.

Manualer för rapportering och ansökan i IdrottOnline är samlade här.

Ytterligare frågor?
LOK-STÖDSGRUPPEN
Mail: lok@rfsisu.se
Telefon: 08-699 61 50, knappval 3

Text & bild: RF

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4