Josefine Lindgren Knutsson fortsätter segertåget i Tokyo

Svenskan fortsatte att imponera när hon ännu en gång besegrade sin japanska motståndare.

4 september 2019  |  Annie Bondefelt

I början av året besegrade hon den japanska storstjärnan Kana och den här gången var det Kotomi som skulle få känna på det svenska åskvädret. 

Och det var med en speciell, lite högtidlig känsla, Josefine klev in i ringen.

– Vi åkte 9 dagar innan matchen vilket var perfekt, man hann landa och ladda upp batterierna. Det var vår tredje resa till Tokyo och även om denna gala var mindre än den förra gick den på Korakuen hall som är en väldigt speciell arena. En traditionell arena där många legender har tävlat bland annat en av mina favoriter Ramon Dekker så det var en speciell känsla att få gå matchen där, säger Josefine till budokampsport.se

Josefine är nöjd men sin insats även om det finns vissa detaljer som hon vill förbättra.

– Matchen gick i högt tempo direkt och det var första gången jag mötte en southpaw så det var lite annorlunda. Kotomi som jag mötte var inte den mest tekniska men väldigt tuff och krigar hela tiden framåt.
Jag försökte hålla mig så gott jag kunde till våran gameplan. Från min sida var det inte den bästa matchen jag gjort men jag vann varje rond och det är jag väldigt nöjd över, säger Josefine.

Och skaran av fans den har bara ökat.

– Supporten jag fått både i Japan och från alla här hemma har varit helt underbar. Inte ens när jag vann VM-guldet har det trillat in så många meddelande och fina kommentarer. Blir så tacksam och glad det betyder oerhört mycket, säger Josefine.

Vinsten kommer firas med nya förberedelser inför en intensiv höst.

– Jag kommer fira vinsten med att sätta mig ner med Sanja och kolla igenom matchen, se vad jag gjorde bra och vad jag gjorde sämre och börja träna ännu hårdare till nästa match.  Det kommer bli ett fullspäckat schema för min del nu känns det som, det blir nog någon match till innan SM skulle jag tro, säger Josefine.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Arkivbild

2 kommentarer

  1. Super kul och önskar dig stort Lycka till mm 🤗 Hälsningar från din gamla förskolechef på förskolan Klintbacken 14 där du gick som barn . Kommer väldigt väl ihåg dig o din bror 🌸

13
8
18