Alexandra ser fram emot VM

Kickboxaren Alexandra Andersröd från Göteborg räknar ner dagarna till höstens VM i K1. I somras tog hon brons på World Cup i Italien och under kommande mästerskap hoppas hon på att byta den valören till guld.

9 oktober 2019  |  Annie Bondefelt

 

-Det känns spännande, jag är verkligen sugen på att gå match nu. Jag hoppas på att leverera riktigt underhållande och bra matcher och förhoppningsvis sätta guldkant på upplevelsen, säger Alexandra till budokampsport.se

Uppladdningen inför höstens mästerskap har präglat Alexandras sommarmånader.

-Sommaren bestod av en uppbyggnadsfas med fokus på återhämtning, bygga styrka efter en tuff säsong med många hårda matcher. Sen augusti har jag ökat intensiteten och mängden i träningen också, säger Alexandra.

Alexandra tränar och tävlar även i thaiboxning och har därför också ägnat extra tid för att öva in moment som kan förbättra henne som kickboxare.

-Jag har fokuserat på längre kombinationer, boxningsfokus, bättre fotarbete och snabbhet. Thaiboxare tenderar att vara mer statiska än kickboxare så jag har behövt öva upp nya bitar i mitt game, säger Alexandra.

Fakta

Namn: Alexandra Andersröd
Viktklass: – 60 kg
Ålder: 26 år
Klubb: Göteborgs Muay Thai
Tidigare meriter: Brons i World Cup

Text: Annie Bondefelt
Foto: Dorothea Schander

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52