Jakob Isaksson är redo för wushu-VM i Shanghai

Om en vecka drar VM i wushu igång i Kina och Shanghai. För den regerande Euroapmästaren Jakob Isaksson väntar en ny utmaning, i en för honom ny stil, i VM.
– Det är ju både spännande och häftigt, säger han till budokampsport.se.

14 oktober 2019  |  Jonathan Broberg

VM i wushu närmar sig med stormsteg, och inte vilket VM som helst.

Det väntas bli ett stort pådrag i Shanghai kommande vecka. En av de som kommer bli varse det är Jakob Isaksson, som kommer till start i en för honom ny tävlingsgren.
– Min vanliga stil inom tai chi finns tyvärr inte med VM-schemat, utan jag kommer få tävla i en ny stil som jag inte tävlat i förr, men ändå tränat tidigare. Så det blir spännande. Sedan är det hur kul som helst att VM hålls i kung funs hemland, Kina. Det blir stort att få uppleva det.

“Blir jättehäftigt”

Isaksson kommer till VM som Europamästare inom sin stil, men i och med stilbytet har han svårt att ha en klar målsättning.
– Det är klart man vill vinna, men nu är omständigheterna så att jag inte har helt koll på vilket motstånd jag har eller hur domarna ser på vissa tekniker. Så det blir väldigt mycket som är nytt för mig.

Hur skiljer sig dessa stilar åt då?
– Det är lite som natt och dag, faktiskt. Min valiga tai chi-stil är mer att hitta en mjuk kraft i kroppen och den här, Xingyiquan, handlar om raka, explosiva krafter. Det passar dock väldigt bra eftersom jag träningsmässigt har ett fokus på fighting just nu.

Att VM hålls i just Kina ser Isaksson fram emot att få uppleva.
– Det blir jättehäftigt. Det kommer säkert bli ett stort pådrag. Jag får dessutom med mig min familj dit, vilket känns oerhört skönt och roligt.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Peder Finnsiö

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4