Sofia Sjöström Bedziri VM-debuterar

VM i kickboxning K1 börjar närma sig, den 19-27:e oktober är det dags för det svenska landslaget att ta sig ner till Sarajevo och Bosnien.

15 oktober 2019  |  Annie Bondefelt

En av de som VM-debuterar i de svenska färgerna är Sofia Sjöström Bedziri.

“Jag är laddad”

-Det känns oerhört roligt och spännande, jag är laddad. När jag tänker på att jag har fått förtroendet och möjligheten att representera Sverige gör det mig stolt. Framförallt med tanke på att jag klev in genom dörrarna på min klubb Masters Gym, som en fullkomlig nybörjare inom kampsport vintern 2017. Det känns fantastiskt att bara två år senare få chansen att representera sitt land i VM 2019, säger Sofia till budokampsport.se

“Efter bara två år inom sporten har hon imponerat på sin omgivning och det mentala är en av hennes starkaste sidor.”

-Det mentala är min starka sida. Mina tränare säger att jag växer och ofta presterar bättre i ringen än vad jag gör utanför. Jag är tacksam över det och försöker förlita mig på den förmågan. Att delta i ett världsmästerskap har jag aldrig gjort förut och tänker att det kan vara positivt, att jag går in utan förväntningar eller press som mer rutinerade fighters kan göra vilket kan stjälpa en när det väl gäller, säger Sofia.

Förberedelserna under sommaren har varit i full gång och till VM hoppas hon kunna göra sig själv stolt.

-Vi har fokuserat på att finslipa det tekniska, min timing och taktik. Utöver detta har vi jobbat med att utsatta mig för mentala påfrestningar under matchliknande situationer och självklart tuff fysträning. Självklart siktar jag på guld och går in för att vinna, men tar en match i taget. Så länge jag gör mitt bästa är jag nöjd över min prestation, säger Sofia.

Fakta

Namn: Sofia Sjöström Bedziri
Viktklass: -56 kg
Ålder: 25 år
Klubb: Masters Gym
Tidigare meriter: SM-guld

Text: Annie Bondefelt
Foto: Joonas Tizihssane

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52