Mette Andersson är redo för VM i K1

VM i K1 inleds under helgen i den bosniska huvudstaden Sarajevo. En av de som under morgondagen åker ner till mästerskapet är Mette Andersson.

18 oktober 2019  |  Annie Bondefelt

Mette har som många i det svenska landslaget stora medaljchanser när världens bästa kickboxare göra upp om VM-titlarna. 

– Jag känner mig väldigt taggad på VM nu. Jag har laddat inför detta länge så det känns skönt att det äntligen snart är dags, säger Mette till budokampsport.se

Förberedelserna har varit igång sedan länge och fokus i uppladdningen har varit att utveckla specifika delar i Mettes fighting.

-Jag har haft VM i tankarna sedan världscupen avslutades i våras; satt upp mål, visualiserat olika scenarion, pressat mig igenom tuffa träningspass och accepterat mina hjärnspöken. Jag är mentalt redo.  Jag har också fokuserat mycket på att utveckla min boxning och mitt fotarbete, säger Mette.

Förhoppningen är att det ska räcka till att ta hem den ädlaste valören till Sverige.

-För att jag skall vara nöjd med min prestation så behöver jag känna att jag gjorde mitt yttersta utifrån förutsättningarna. Jag hoppas tajma eller ha förmågan att plocka fram min fulla potential när det är tävlingsdags. Då blir det guld, säger Mette.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Ludvig Breideborn

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52