Finalklara svenskar i EM i thaiboxning

EM i thaiboxning i Minsk har nått fram till semifinaler. Och under torsdagen har två svenskar kvalificerat sig till finaler. Det handlar om Camilla Danielsson och Angela Mamic.

7 november 2019  |  Jonathan Broberg

Camilla Danielsson i -45-kilosklassen bjöd på en ruggig nagelbitare till match, då hon eliminerade vitryskan Svetlana Spetsyan. Men det krävdes en forcering i sista ronden., efter att den första vunnits av Danielsson medan den andra gick till vitrysk favör. Med det är Danielsson klar för final, som går på lördag mot ryskan Anastasiia Kolosova.

Det nordiska derbyt i -71-kilosklassenmellan Angela Mamic och finska Anna Rantanen, som också var en returmatch från VM-finalen i somras (då Rantanen vann) blev en fantastisk tillställning. Mamic var strålande i de två inledande ronderna och hade ett övertag på Rantanen inför den sista, där finskan mer eller mindre behövde få till ett avslut. Så blev det inte och Mamic, som förvisso förlorade ronden, vann och fick sin revansch på Rantanen.
Finalen på lördag går mot ryskan Anna Tarasova.

Det blev emellertid förlust för Ewin Ates i -60-kilosklassen. Darya Bialkova från Vitryssland vann efter att ha vunnit samtliga tre ronder. Förlust blev det också för Emma Stonegård Abrahamsson, turkiskan Bediha Tacyildiz vann samtliga ronder.

Imorgon fortsätter semifinalerna och stream finns på fimalive.com.

Text: Jonathan Broberg
Foto (arkiv): Annie Bondefelt

1
1
2