Axling och Gardasevic inför morgonens finaler

I morgon fortsätter finalpassen i EM i thaiboxning med både Patricia Axling och Andreas Gardasevic i ringen. Båda ser fram emot finalerna.
– Det är naturligtvis väldigt roligt, säger Axling till budokampsport.se.

9 november 2019  |  Jonathan Broberg

Under lördagen var både Camilla Danielsson och Angela Mamic i finaler.

Det slutade med två silvermedaljer. Men redan under söndagen blir det två nya EM-finaler i Minsk med svensk inblandning.

Patricia Axling möter ryskan Maria Klimova i -57-kilosklassen och Andreas Gardasevic stöter på vitryssen Dzmitry Valent i -86-kilo.
– Jag ser mycket fram emot det, säger Gardasevic.

Halmstadsfajtern Gardasevic tog thaiboxningen med storm under EM i Paris för ett par år sedan, då han som debutant vann guld. Nu är han åter i final efter att ha imponerat i sina två tidigare matcher i Minsk. Framförallt var han nöjd med semifinalen.
– Mycket viktig seger som gav en finalplats, kändes som jag sakta men säkert kom in mer Och mer i matchen och tog över genom att sätta hög press.

Patricia Axling är en av svensk thaiboxning allra största stjärnor på senare år med mängder av medaljer i bagaget. Hon ser också fram emot morgondagens final. Och hon är bekant med motståndet sedan tidigare.
– På söndag är det final och det är naturligtvis väldigt roligt. Jag möter Maria Klimova från Ryssland och vi har mötts i EM-final 2017, då vann jag, samt att vi möttes i åttondelsfinal på VM i somras, då förlorade jag. Med andra ord har vi bra koll på varandra och jag och mina coacher har en tydlig bild i huvudet av hur matchen skall genomföras.

Också Axling gjorde en mycket stark insats i semifinalen.
– Min gameplan i semifinalen var delvis att bevara pressen utan att rusa in med tekniker. Matchen kändes stabil och kontrollerad från början till slut.

Text och foto (arkiv): Jonathan Broberg

13
8
18