Populärt tjejläger i BJJ återkommer

I somras hade BJJ-stjärnorna Elina Moestam och Martina Gramenius ett läger i BJJ för tjejer. Det var enormt uppskattat och på bara ett dygn tog platserna till lägret slut. Nu återkommer det, den 23-24 november i Stockholm i Allstars lokaler.

11 november 2019  |  Jonathan Broberg

Elina Moestam och Martina Gramenius är två av svensk BJJ största stjärnor på senare tid, med många internationella medaljer på sina CV:n.

I somras höll de också ett uppskattat läger gemensamt, för tjejer – och den 23-24 november återkommer lägret.
”Vi tror att våra meriter i sporten kanske inte är det enda som gjort lägret populärt, utan också att det finns ett behov för tjejer i vår sport att få samlas och träna med varandra. Det har synts internationellt med flera organisationer och initiativ för att stärka och samla tjejer i sporten, men tidigare har det inte funnits så stora initiativ från Sverige utöver separatistiska tjejträningar på klubbarna”, skriver de i ett mejl till budokampsport.se.

Lägret kommer den här gången byta lokal, till Allstars lokal i Stockholm, och ta in fler deltagare än senast.

Foto: Stevie AntoniouText och foto: Jonathan Broberg

13
8
18