Tre svenska VM-brons i MMA

Semifinalerna i VM i MMA avgjordes under eftermiddagen och det blev tre brons till svenskarna.

14 november 2019  |  Annie Bondefelt

Frida Vastamäki som imponerat under mästerskapet när hon under gårdagen vann mot brittiska Lexi Rook fick idag se sig besegrad när kinesiskan Guangmei Han vann via domslut. Resultatet betydde ett VM-brons och Sveriges första medalj under mästerskapet. 

– Jag är sjukt nöjd över vad jag gjorde men det räckte inte denna gång till att gå vidare. Hon kontrollerade mig så jag hade svårt hitta min rytm men fick till lite slag och i clinchen var det jag som  styrde matchen. Hon var bättre och starkare än mig idag men blev en bra lärorik match för både mig och henne, säger Frida till budokampsport.se

Sandra Meneses som tidigare i år tog hem EM-silvret och vann gårdagens match mot fransyskan Cruau Marine på TKO höll idag inte hela vägen då hon besegrades av Michelle Montague från Nya Zeeland efter en giljotin i första ronden.

Den tredje medaljen gick till Daniyal Shamkhalov efter förlust mot Ahmed Gazimagomedov från Ryssland vi domslut. Daniyal gjorde en fin turnering där han bland annat vann mot EM-guldmedaljören Abdulmanap Magomedov i kvartsfinalen, men i semifinalen mot ryssen räckte det inte hela vägen och Daniyal fick denna gång nöja sig med ett VM-brons.

Text: Annie Bondefelt
Foto: IMMAF

13
8
18