Dubbla VM-guld till Sverige

Det blev en lyckad finaldag för svenskarna när både Bezan Mahmudi och Bianca Antman vann VM-guld i MMA.

16 november 2019  |  Annie Bondefelt

24-åriga Bezan Mahmudi ställdes i finalmatchen i atomvikt mot Ayan Tursyn från Kazakstan. Bezan var säker i sin grappling och även om Ayan lyckades driva på med sin stående fightingstil i andra ronden räckte det inte och svenskan vann via domslut efter tre ronder. 

– Det känns bra, jag är nöjd över mina prestationer. Atomvikt känns rätt för mig, stor skillnad från de andra viktklasserna jag kört innan, strå och flugvikt. Jag är otroligt tacksam till landslaget och de stöd jag fått under resan. Tacksam till familj, team och vänner också, säger Bezan till budokampsport.se

Bianca antman
Foto: IMMAF

Bianca Antman fick ta sig an förra årets silvermedaljör Hannah Dawson från Nya Zeeland. Matchen blev intensiv och svenskan tog kommandot direkt, med sina erfarenheter från thaiboxning briljerade hon med sina spark- och slagkombinationer men var även trygg på marken. Bianca besegrade till slut nya zeeländskan via en giljotin i matchens andra rond och blev därmed Sveriges första kvinnliga guldmedaljör i flugvikt.

– Jag är överlycklig, säger Bianca efter matchen.

Medaljerna medför att Sverige tagit fem VM-medaljer under mästerskapet, tidigare i turneringen tog Sverige tre brons genom Frida Vastamäki, Sandra Meneses och Daniyal Shamkhalov.

Texten uppdateras.

Text: Annie Bondefelt

Foto: IMMAF

13
8
18