Max Hederström missade bronsmatchen

Siste svensk ut i VM-turneringen i jujutsu var Max Hederström. Han gjorde flera fina insatser under dagens matcher men nådde inte riktigt ända fram.

22 november 2019  |  Annie Bondefelt

Max inledde med en imponerande vinst mot Mansour Madmouj från Palestina efter bara någon minut in i matchens inledning. I sin andra match mötte han hemmafightern Faisal Alkitbi, det blev en jämn match där Alkitbi slutligen vann. Max fick liksom William under gårdagen sedermera rikta in sig mot bronset och återkvalet.

De två första matcherna vann han relativt enkelt medan den tredje blev lite mer dramatisk och även jämn när en gammal skada såg ut att göra sig påmind hos motståndaren. Matchen bröts slutligen och Max gick vidare i turneringen. Tyvärr var det Max tur att avbryta semifinalen som sen följde, dock inte på grund av skada. I semifinalen mötte han den erfarna Basel Fanous från Jordanien som fick till ett armlås kring Max hals så att svensken var tvungen att bryta. Det räckte inte hela vägen denna gång men en imponerade insats av Max.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

 

13
8
18