Stopp för Carolina Bergman och Dorothea Schander i VM-kvartsfinalerna

Andra dagen på VM i kick light inleddes med kvartsfinaler för Carolina Bergman och Dorothea Schander.

27 november 2019  |  Annie Bondefelt

Carolina Bergman gick idag upp på mattan mot Emma Vales Izquierdob från Spanien. Med minsta möjliga mån missade hon semifinalplatsen efter en otroligt jämn match mot spanjorskan. Carolina inledde starkt, var offensiv, hade bra rörlighet och fick in fler träffar. Tempot var högt men svenskan höll undan fram till sista minuten då spanjorskan började knappa in och poängställningen svängde. Carolina återtog ledningen men med femton sekunder kvar svängde den ytterligare en gång och spanjorskan stod som vinnare när matchen var över.

Dorothea Schander mötte turkiskan Dilara Keles i sin kvartsfinal. Efter en fin inledning där Dorothea tog ledningen kämpade turkiskan sig snabbt in sig i matchen. Hon jobbade väldigt bra på avstånd och Dorothea hade svårt att komma in på turkiskan och plocka poäng och fick slutligen se sig besegrad.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Dorothea Schander & Caroline Bergman

1
1
2