Bröderna Bjarnestad och “TMT” nominerade

Emil och Johan Bjarnestad är nominerade till Årets ledare och föreningen de representerar, Tullinge Muay Thai thaiboxningsförening (TMT), kan bli Årets klubb.
– 2019 klaffade vår värdegrund, det var ett fantastiskt år, säger Emil Bjarnestad till budokampsport.se.

26 februari 2020  |  Jonathan Broberg

Tullinge Muay Thai, TMT, hade ett fint 2019. Föreningen har thaiboxare i världsklass men har också en ödmjuk framtoning och jobbar mycket med att se individer.

Bland annat har man ett utbrett engagemang kring psykisk ohälsa. Emil Bjarnestad är nominerad tillsammans med brodern Johan till Årets ledare, samt att TMT är nominerade till Årets klubb.
– De här nomineringarna betyder jättemycket för oss. Det visar att vi är på rätt spår med det vi gör och att det också är uppskattat i idrottsrörelsen.
– Vi har blivit nominerade förr. Då undrade vi kanske lite varför, nu känns det faktiskt välförtjänt, om man får säga så. Samtidigt, det finns så många kampsportsklubbar som gör bra grejer. Vi är tacksamma för uppskattningen vi har fått.

Kan du beskriva ert 2019 ur ett ledar- samt klubbperspektiv.
– Ur ett ledarperspektiv hade vi mycket eget ansvar hos eleverna och 2019 klaffade vår värdegrund med vad vi ville göra på klubben. Det var ett fantastiskt år. Vi ville förmedla att vi alla är mänskliga och att vi tränar för att det är något vi älskar.
– För klubbens del hade vi ett otroligt år, rent resultatmässigt. Vi vann fem SM-guld och under det första halvåret tror jag inte vi förlorade en match. Sedan har vi nått andra framgångar också, som att vi har vuxit till att bli en av de största klubbarna i Sverige och vi har satsat på att försöka motverka machokultur och psykisk ohälsa, bland annat. Vi är skitnöjda med 2019.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Annie Bondefelt och Jonathan Broberg

0
0
0