Jujutsuledaren Roger Berger kan bli Årets förebild

Roger Berger är en av de som oförtröttligt slitit för att ge parakampsportare en plats att vara. Via föreningen Kumla kampsportsförening är Roger en av de som ser till att så kallade para-budopass hålls. Han är också ledare i jujutsulandslaget, där paraidrott är helt integrerade.
– Jag har aldrig blivit nominerad till något förut, det är svårt att ta in det här, säger han till budokampsport.se.

27 februari 2020  |  Jonathan Broberg

2019 var ett mycket händelserikt år för Roger Berger.

Han är ledare för para-budopass på klubben Kumla kampsportsförening, och är tränare och coach för Jenny Öster-Hall och Nathalie Frisk (som båda vann VM-guld under 2019) och han har varit en viktig del i att parasporten är integrerade i jujutsulandslaget.
– Just den delen är egentligen helt Michael Kuntz förtjänst, sedan har vi blivit väldigt väl mottagna där och jag är glad över att Fredrik (Widgren), William (Seth-Wenzel), Micke (Kuntz) och Jenny (Öster-Hall) är nominerade. Det är ett bevis på att vi har gjort något bra.

Men själv blev han förvånad över nomineringen.
– Jag har aldrig blivit nominerad till något förut, det är svårt att ta in det här. Jag är självklart glad över att få den uppmärksamheten, det betyder mycket. Det gör det.

Text och foto: Jonathan Broberg

0
0
0