Fia Reisek blev Årets mästarinna

-Jag har fortfarande svårt att förstå att jag faktiskt fick utmärkelsen, säger Fia Reisek till budokampsport.se

23 mars 2020  |  Annie Bondefelt Carriage

Årets mästarinna gick till armbryterskan Fia Reisek som under året bland annat tog hem två VM-guldet till Sverige. Fia har en lång och framgångsrik karriär bakom sig med både EM och VM-guld i bagaget och kände sig stum och förvånad när hon hörde sitt namn ropas upp.

-Jag satt i sovrummet och castade upp sändningen på Tv:n och skulle se det hela i lugn och ro, så kom min man och min yngste son och la sig bredvid och var med när mitt namn lästes upp  och sa “- Va? Vann du guld mamma?”. Han hade tydligen missat att jag vann dubbla VM-guld för några månader sedan men kom på det när motivering lästes upp, berättar Fia.

-Själv blev jag alldeles stum och förvånad. Vann jag? Jag blev förstås oroligt glad och tacksam också. Jag har fortfarande svårt att förstå att jag faktiskt fick utmärkelsen, att bara vara nominerad i ett land av världsbästa kampsportare. Kanske hade jag en fördel då man faktiskt kan vinna dubbla guld på ett och samma mästerskap som armbrytare, och att jag som få faktiskt gjorde de förra året. Kanske var de därför jag blev årets mästarinna, säger Fia.

Hon vill även passa på att tacka de människor runt omkring henne som gjorde och gör hennes satsning möjlig och framgångsrik.

-Mitt tacktal på plats hade antagligen blivit långt och tråkigt, antagligen hade jag börjat gråta flera gånger också. Jag har så otroligt många att tacka för min karriär. Först och främst min mamma och pappa för all stöttning och pepp genom alla år, alla klubbar och brytare jag fått äran att träna med, min nuvarande klubb aktiv armsport, såklart Budokampsportsförbundet och min familj som låter mig hålla på, de krävs ändå ganska mycket av dem för att stå ut med mig i perioder, säger Fia.

Kommande år för Fia ser lite mer osäkert ut på grund av läget men hon hoppas på att få tävla.

-Kommande års tävling ser för tillfället väldigt ovisst ut för tillfället, SM som för första gången skulle vara med på SM-veckan nu i slutet av mars blev den första tävlingen att ställas in, alla andra tävlingar väntar vi fortfarande på besked om. Kanske blir det inte så mycket tävlande i år. Men jag tränar på och förbereder mig för att vara mitt bästa när det tillslut gäller, avslutar Fia.

JURYNS MOTIVERING

Att vinna guld är en bragd i sig. Att vinna dubbelt är en dubbel bragd. Att vinna VM-guld med både höger och vänster arm är något alldeles exceptionellt. Det du gjorde ifjol – det är respekt.

SB&K vill än en gång passa på att säga – STORT GRATTIS!

Text: Annie Bondefelt
Arkivbild/Hamid Ershad Sarabi

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

56
48
57