Fotograf: Amelia Mauritzon

Josephine Breisch blev Årets förebild

– Det kändes väldigt overkligt när det var mitt namn som kom upp, jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle vinna, säger Josephine till budokampsport.se

24 mars 2020  |  Annie Bondefelt

Årets förebild gick i år till MMA-utövaren Josephine Breisch. Josephine vann årets SM och vid sidan av sin elitidrottskarriär startade hon ett framgångsrikt koncept med tjejträningar på hennes hemmaklubb som uppmärksammades av Gästriklands Idrottsgala tidigare i år.

Årets gala blev i en digital version och så här berättar Josephine om när hon hörde sitt namn presenteras.

-Det kändes väldigt overkligt när det var mitt namn som kom upp, jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle vinna. Men jag blev väldigt glad och berörd, det känns väldigt hedrande att vinna titeln Årets förebild, säger Josephine.

På frågan varför Josephine blev den som slutligen tog hem priset berättar hon om sin verksamhet och arbete att få bort de fördomar som finns mot MMA.

-Jag tror att mitt arbete med att få fler tjejer att våga prova på MMA har hjälpt till att sudda ut många fördomar kring sporten. Att jag kombinerar familjeliv med att träna och tävla på elitnivå samtidigt som jag har egna tjejpass tror jag inspirerar många, säger Josephine.

Det finns många i hennes omgivning hon vill passa på att tacka för sina framgångar.

-Jag skulle vilja tacka mina MMA-brudar, min tränare Roger Landström, min familj, min klubb Sandviken budo & Kampsportsklubb och alla som stöttar mig, säger Josephine.

Och framtidsdrömmarna finns det fortfarande gott om.

-Jag vill fortsätta utvecklas inom sporten träna och tävla på elitnivå! Jag hoppas att jag kan fortsätta inspirera fler till att börja med MMA, avslutar Josephine.

SB&K vill än en gång passa på att säga – STORT GRATTIS!

Text: Annie Bondefelt
Foto: Amelia Mauritzon

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52