Fredrik Widgren blev Årets mästare

-Det är en väldigt stor ära att få det här priset från SB&K, säger Fredrik Widgren till budokampsport.se

25 mars 2020  |  Annie Carriage

Årets mästare blev i år jujutsu-utövaren Fredrik Widgren, Fredrik har under sin karriär tagit ett flertal internationella medaljer men i år tog kan klivit upp på pallen och fick äntligen sitt efterlängtade guld. Och Fredrik blev väldigt glad då han förstod att han också tagit hem utmärkelsen av Årets mästare.

-Jag blev väldigt glad när mitt namn ropades upp. Hade inte tänkt på det så mycket men sen när jag såg att videon låg ute blev lite pirr i magen. Det är en väldigt stor ära att få det här priset från SB&K, säger Fredrik.

Att han tog hem VM under året tror han avgjorde beslutet om vem som skulle bli Årets mästare och han har många han vill tacka för året som gått.
-Till största delen för att jag vann VM förra året. Jag har tagit medalj på VM tidigare men aldrig guldet. Så nu när det blev guldet så var det dags för ett pris. Det är många som hjälpt mig under resan men framförallt vill jag tacka, min flickvän, min familj, min vapendragare William, min klubb, min landslagstränare Rob och förbundskapten Micke, min klubbtränare Rickard, säger Fredrik.

Många tävlingar har på grund av nuläget ställts in men Fredrik fortsätter sin träning så gott det går.
-Med de tiderna som är nu har allt lagts på is. Alla tävlingar under våren är flyttade eller inställda. Ingen vet ju riktigt hur det kommer bli så just nu tränar jag på så gott det går så får vi se hur det blir sen, avslutar Fredrik.

JURYNS MOTIVERING
Efter så många finalförsök tidigare kom äntligen VM-fullträffen. I Abu Dhabi vann fick du ditt efterlängtade VM-guld i jujutsu. I ett förtrollat ögonblick, som vi aldrig glömmer.

SB&K vill än en gång passa på att säga – STORT GRATTIS!

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

5
13
16