Jesper Waldestål blev Årets Traditionella utövare

– Jag hade aldrig kunnat ana att just jag skulle få äran att erhålla priset för årets traditionella utövare, säger Jesper Waldestål till budokampsport.se

25 mars 2020  |  Annie Bondefelt

Årets Traditionella togs hem av iaido-utövaren Jesper Waldestål. Jesper som redan 2016 vann EM-guld, och tagit många internationella medaljer utöver det, gjorde en favorit i repris när han under 2019 vann EM-guld i godanklassen. Och det är en ödmjuk pristagare budokampsport.se samtalar med.

– Jag hade aldrig kunnat ana att just jag skulle få äran att erhålla priset för årets traditionella utövare. Kategorin som historiskt sätt vunnits utav pionjärer för sina idrotter som ålagt större delen utav sina liv åt att träna samt att sprida sina arter både nationellt och internationellt, min egen Sensei Takao Momiyama till exempel, säger Jesper.

– Följaktligen så känns det fel att jag med min ringa erfarenhet och egentligen endast en framgångsrik tävlingskarriär tar emot utmärkelsen. Årets traditionella utövare bör ha fokus och ansvar för något ligger utanför den egen personliga träningsutvecklingen, något som jag själv kanske inte nödvändigtvis uppfyller kraven för. Jag kan därför inte gott samvete ta emot priset, fortsätter Jesper.

– Bo Munte ska enligt uppgift sagt följande till något kaxig nybörjare;
-“Jag har glömt mer än vad du någonsin kommer lära dig”. En mottagare av årets traditionella utövare bör med lämplighet kunna säga något liknande. Jag har knappt gått in skorna på resan längs budovägen, avslutar Jesper.

SB&K vill återigen passa på att säga – STORT GRATTIS!

Text: Annie Bondefelt
Foto: Bildbyrån

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52