Uppsala Kampsportscenter satsar på online- och utomhusträning

I coronas spår har många föreningar tillfälligt fått göra förändringar i sin verksamhet, en förening som fortfarande erbjuder träning är Uppsala Kampsportcenter. Föreningen som vanligtvis utövar både thaiboxning och boxning i lokaler i centrala Uppsala erbjuder nu sina medlemmar träning antingen utomhus eller online.

15 april 2020  |  Annie Bondefelt

Utomhusträningen innehåller både fysträning, klassiska backlöpning men också skuggboxningsövningar för att möjliggöra teknikutveckling.
-Det gäller att tänka om, den här situationen är såklart ekonomiskt belastande för alla och för att behålla medlemmar gäller det att vara kreativ och komma på nya lösningar. Vi anpassar vår träning, de pass vi tidigare hade i våra lokaler får vi nu justera lite och ha utomhus, säger Bodil till budokampsport.se

Onlineträningen som föreningen arrangerar andas kampsport och fylls med en blandning av kondition- och styrkeövningar under parollen “kampsportsfys”.

-Vi har börjat med onlinepass på 20-30 minuter tre dagar i veckan. Vi delar passen via vår Facebookgrupp och det har fort blivit väldigt uppskattat, fortsätter Bodil.

Utmaningen med förändringarna som skett till följd av corona har delvis varit ekonomiska men också att hitta på ett upplägg som fortfarande genomsyras av kampsport.

-En utmaning har varit att tänka ut ett koncept utan att det ska kännas för mycket som ett Friskis-pass. Vi vill erbjuda våra medlemmar kampsport även om det är under lite annorlunda former. Sen gäller det alltid att nå ut kommunikativt och att som ledare förmedla positivitet och hopp inför framtiden, säger Bodil.

Det nya upplägget har även fått både medlemmar och ledare och upptäcka något nytt och de nya erfarenheterna är något de kommer ta med sig även när coronaläget förbättras.

-Vi har fått väldigt positiv feedback kring att vi hittar på nya lösningar och tänker nytt. Vi försöker fortsätta att leda och stötta våra medlemmar även under dessa tider. Vi har också märkt att en ny målgrupp har hittat till oss under de här veckorna vilket är väldigt roligt, de är framförallt 10-15 stycken mellan 50-60 år som har kommit till uteträningarna som aldrig har tränat med oss innan men ändå vågat komma nu, säger Bodil.

Onlinepassen – ett permanent tillskott.
-Onlineträningarna kommer vi definitivt att fortsätta med även när läget har stabiliserats, det tror vi kan bli riktigt bra. Innan corona hade vi nog inte ens tänkt tanken men det har fungerat väldigt bra och vi tror att det i framtiden kan bil en inkomstkälla för föreningen och en tillgång för våra medlemmar, avslutar Bodil.

Läs mer om Uppsala Kampsportcenters pass här.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Uppsala Kampsportcenter

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52