Dynamix Köping har ställt om till gratispass utomhus

BJJ-föreningen Dynamix Köping är en av de föreningar som har träningspass som vanligtvis inkluderar en stor del kroppskontakt. På grund av rådande läge har föreningen nu fått ställa om och erbjuder nu sina medlemmar utomhuspass 3-5 gånger i veckan.

17 april 2020  |  Annie Bondefelt Carriage

-I samband med att rekommendationerna kom om att inga aktiviteter med närkontakt skulle bedrivas så valde vi att omedelbart stänga ner vår verksamhet. Vi hade helt stängt under drygt en vecka medan tränarna och styrelsen tittade över möjligheterna att erbjuda våra medlemmar en annan träning.Vi bestämde oss ganska omgående för att försöka hitta lösningar för att inte ha helt stängt. Alla i styrelsen var överens och när vi fick respons från tränarna som var beredda att tänka om och göra en ny planering så var det inga tveksamheter, berättar Johanna Hamberg till budokampsport.se

På det schemat finns ett utbud av fys- och tabataövningar, backlöpning men också teknikpass. Föreningen har även valt att öppna upp träningspassen för potentiella nya medlemmar och erbjuder därför all utomhusträning gratis.
– Några dagar in på det nya schemat med de nya förutsättningarna så togs frågan upp i styrelsen. Hur skulle vi lösa nya medlemskap och så vidare, då vi alltid träffas utomhus och håller våra pass. Förslaget var att detta kunde bli ”vårt bidrag till samhället” under krisen. Många vuxna, barn och ungdomar har drabbats i olika omfattning. Många aktiviteter har ställts in och vi ansåg att vi tjänar mer på att ha öppna pass där alla, medlemmar som icke-medlemmar, får vara med gratis. Naturligtvis hoppas vi på att det leder till att fler får upp ögonen för vår verksamhet och att det framöver kommer att leda till flera nya medlemmar, men i dagsläget är vi glada och nöjda med att kunna erbjuda lite gemenskap, träning och glädje när många har det jobbigt, säger Johanna.

En kampsportsinspirerad träning utan kroppskontakt är en utmaning men går att genomföra med lite fantasi.
-Just kampsportsträning är svår att få till med de riktlinjer som finns. En anpassad träning med social distansering och som ändå är starkt kopplat till kampsport är en utmaning. Vi har fått lägga mer fokus på ren fysträning i form av löppass, intervallpass, styrketräning på utegym, cirkelfys och så vidare. Den kampsportsträning vi har är pass med mycket fotarbete och sparkteknik, säger Johanna.

Det nya upplägget av träning föder också tillfälle för reflektion inför framtiden.
-Det har nog gått lite för kort tid ännu, men när det här är över och vi kan återgå till vår vanliga verksamhet så kommer vi säkert reflektera över saker som vi kan ta med oss framöver, säger Johanna.

”En stor förståelse”
-Vi har endast fått positiva reaktioner. Vi trodde att fler skulle höra av sig med frågor om återbetalning av medlemskap, men dessa förfrågningar har varit väldigt få. Det verkar finnas en stor förståelse, avslutar Johanna.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Dynamix Köping

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

56
48
57