Lovisa Baldal deltar i digitalt EM

Lovisa Baldal är uttagen till årets EM i wushu, till skillnad från tidigare år kommer årets evenemang koordineras digitalt och hållas mellan 25:e maj till 5:e juni.

7 maj 2020  |  Annie Bondefelt

Varje deltagare som är uttagen kommer i år att få skicka in en film där hen visar upp sina former för en domargrupp som bedömer framträdandet.

-Då allt stängdes ner på grund av corona blev jag riktigt besviken då jag laddat för ett intensivt tävlingsår. Men nu när beslut fattades om att genomföra EM digitalt så fick jag upp gnistan igen. Jag gillar att jobba mot ett tydligt mål, ett datum. Det höjer motivationen inför en prestation och målsättningen blir tydligare, säger Lovisa till budokampsport.se

Lovisa är en välmeriterad wushu-utövare som tränat i 10 år och som har 13 SM-medaljer varav 8 guld samt guld från Nordiska Mästerskapen på meritlistan. Att tävla i en digital tävling ser hon som en helt ny upplevelse. 

-Utmaningen i denna lite speciella tävlingssituation blir att försöka återskapa den där tävlingskänslan som infinner sig på en arena med domare och publik då vi nu ska filma oss ensamma på hemmaplan, säger Lovisa.

Även förberedelserna inför mästerskapet har påverkats och förändrats av rådande situation och det gäller att vara lite kreativ för att få till den bästa träningen.

-Träningen har inte sett ut som den brukar i och med corona. Jag har tränat mer på egen hand och det har blivit mycket träning utomhus, löpning och hemmaträningspass där jag fått använda mig av det som finns, exempelvis gummiband och fyllda vattenflaskor. Sedan början av året har jag tränat 5-6 dagar i veckan där jag fokuserat på att bibehålla styrka, kondition och rörlighet samt hållit igång tävlingsformerna. Inför EM maxar jag nu träningen av mina två tävlingsformer och på gymmet jobbar jag på de detaljer som kan boosta formerna. Varje vecka skickar jag in träningsdagbok till vår landslagscoach Kim Gibson som befinner sig i Norge och på hemmaklubben Göteborg Shaolin tränar jag för mästare Chen Sifu, säger Lovisa.

Lovisas målsättning på EM är solklar och det är guld som gäller, men hennes ambitioner stannar inte där.

-Mitt mål är att tävla och representera Sverige i ett världsmästerskap. På varje träningspass jag gör så jobbar jag på att förbättra mina resultat och hålla mig stark, hel och på att må bra. När det kommer till tävling är målet givetvis alltid att vinna, avslutar Lovisa.

 

TRUPPEN I SIN HELHET
Lovisa Baldal, i klasserna Chen stil Taijijian och Changsuijian
André Hermansson, i klassen Shuangdao
Axel Westerkull, i klasserna Shuangdao och Jiujieban
Niklas Borgh, i klasserna Taijiquan och Taijijian
Joar Jacobsson, i klasserna Wudangquan och Nandao

Text: Annie Bondefelt
Foto: Carl Månsson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52