Niklas Borgh hoppas på ännu ett guld under EM i wushu

Niklas Borgh är en av deltagarna i den svenska truppen som deltar i årets digitala upplaga av EM i wushu.

11 maj 2020  |  Annie Bondefelt

Niklas ser fram emot mästerskapet som kommer pågå mellan 25:e maj och 5:e juni.

– Det ska bli väldigt roligt, jag gillar ju att tävla. Inte bara tävlingen i sig utan förberedelsen när man fokuserar på ett speciellt mål, säger Niklas till budokampsport.se

Den stora skillnaden mellan en vanlig fysisk tävling och denna tävlingen där man skickar in en film är att man har fler chanser än en, både en för- och en nackdel anser Niklas.

-Det känns lite konstigt att tävla med en inspelad film. Fördelarna är ju så klara att man kan göra flera försök. Nackdelen är att lite av själva tävlingsmomentet försvinner och då tänker jag speciellt på nervositeten som man utsätts för och att man bara har en chans på sig. Men det skulle väl mycket väl kunna vara så att sådana här tävlingar kunde fortsätta att hållas även efter corona, som ett komplement till de vanliga tävlingarna, dock tycker jag man bör ordna så att det blir mer likt en vanlig tävling med bara ett försök, säger Niklas.

Upptakten inför EM har varit lite gropig då flera skador gjort sig påminda.

-Förberedelserna har inte varit de bästa tyvärr, har haft problem med först den högra axeln och sedan den vänstra, men i övrigt tränat på som vanligt. Möjligheten att delta i EM kom för min del väldigt hastigt så jag har först nu under maj fokuserat på tävling, berättar Niklas.

Konkurrensen i hans klass är svårbedömt, många som annars inte har möjlighet att delta på grund av ekonomiska förutsättningar kan dyka upp liksom de som kanske inte tävlat på ett tag men bestämt sig för comeback.

-Jag ska ju tävla i ”gubbklassen”, 36 – 55 år, och där känns det som det kan dyka upp nya förmågor när som helst. Jag antar också att startfältet blir större nu när fler borde ha möjlighet att delta, inga dyra eller krångliga resor, säger Niklas.

Sen tidigare har Niklas EM-guld i handform i veteranklassen, ett antal SM-medaljer och medaljer från tävlingar i Kina. Det viktigaste målet på kommande EM är att han blir nöjd över sin prestation.

-Målet är att kunna skicka in ett bidrag som jag själv är nöjd med, sen är det upp till domarna göra sin bedömning, avslutar Niklas.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Joakim Pettersson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52