EM-guld till Axel Westerkull

Axel blev därmed dubbel medaljör då han under morgonen även vann ett EM-silver.

4 juni 2020  |  Annie Carriage

Axel som tidigare är både trefaldig svensk och nordisk mästare gick in i mästerskapet med en sjunde plats på VM som bästa merit. Målet för detta mästerskap var medalj. Och medaljer blev det. Axel började morgonen med att ta ett EM-silver i Shuangdao med poängen 8.62 innan han toppade sin egen prestation och tog hem EM-guldet i Jiujiebian med 8.98 och slog därmed sin ryske konkurrent Denis Zagibalov.

– Självklart känns det bra med guld, känns alltid bättre att höja ett silver till guld än tvärtom. Lite besviken är jag på silvret då det nog hade kunnat bli ett guld med lite små justeringar, säger Axel till budokampsport.se

Årets EM i wushu arrangerades i digital form där de tävlande skickade in filmer till en domarkommitté som sedan bedömde deltagarnas prestationer. Något som gjorde morgonens väntan på resultaten något annorlunda och nervositeten uteblev.

– Grejen med online-EM är att man kan sova samtidigt som man tävlar, är mitt i en tentavecka just nu så jag har haft lite annat i fokus sen videon blev inskickad, skrattar Axel.

Tidigare under morgonen tog även André Hermansson ett EM-brons till Sverige.

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10