Fredrik Gundmark gillade digitalt årsmöte

Förra lördagen hade Svenska Budo & Kampsportsförbundet årsmöte. Det var första gången i förbundets historia som mötet hölls helt digitalt, något ordförande Fredrik Gundmark tyckte om.
– Jag hoppas att vi fortsätter att använda det digitala momentet även i framtiden, säger han till budokampsport.se.

24 juni 2020  |  Jonathan Broberg

Årsmötet för Svenska Budo & Kampsportsförbundet hölls lördagen den 13 juni. Det hölls helt digitalt, vilket är en milstolpe för förbundet.

Ordförande Fredrik Gundmark, som omvaldes under mötet i ännu ett år, menar att mötet gick bra och att det lär fortsätta vara ett digitalt inslag även fortsättningsvis.
– Jag tyckte det gick bra även om min egen internetanslutning försvann precis lagom till att jag skulle öppna mötet. Leif Sunje och Helge Une gjorde ett strålande jobb och även Magnus och Sofia från kansliet ska lyftas fram. Jag hoppas vi fortsätter med digitala inslag och att vi kan erbjuda mötet både fysiskt och digitalt i framtiden.

Det var ett lugnt årsmöte, menar Fredrik, och lyfter fram diskussionen kring motionen newazans SM-status.
– Det var på förhand kanske det största diskussionspunkten. Jag tycker den löstes smidigt och jag hoppas att BJJ-förbundet och Jujutsufederationen kan komma fram till ett bra samarbete kring frågan.

Två nya i styrelsen
Två nya styrelsemedlemmar röstades in, Sara Abouzeedan (suppleant) och Patrik Asplund (ledamot).
– Det tror jag kommer att bli bra. De båda har ju gedigen erfarenhet från föreningsidrotter och det känns som bra tillskott till styrelsen.

Samtidigt lämnade Clara Wetzelmayr och Patricia Kazimierczak sina styrelseuppdrag.
– Jag vi får passa på att tacka de för sitt egnagemang och den jätteinsats de båda har gjort för vårt förbund under flera år. Det känns som de har varit med för alltid, och jag är glad att ha samarbetat med dem båda.

Fredrik, vad händer här och nu för förbundet?
– Det stora är att se och följa upp hur det går efter att tävling och träning fått klartecken att öppna igen med restriktioner och riktlinjer. Det är klart att pandemin är och har varit enormt bekymmersam för våra föreningar, och kommer även fortsätta att vara det under en tid. Vi får hoppas att vi inte får bakslag utan att vi går mot ljusare tider.

Apropå ljust, det är ju sommar. Vad ska du göra under sommaren?
– Jag ska vila och ta det lugnt. Vi har en hundvalp, en labrador, som gärna vill upp tidiga morgnar… Det är lite som att ha en bebis igen. Men det är mysigt också, förstås.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0