Josefine Lindgren Knutsson gör MMA-debut

På lördag arrangeras MMA-galan Brave 37 i Stockholm, en av de som kommer återfinnas i oktagonen är Josefine Lindgren Knutsson.

30 juli 2020  |  Annie Bondefelt

Josefine är nog för många mest känd för sina framgångar i thaiboxning där hon tidigare vunnit VM-guld. Men nu är det MMA som gäller och hon ställs inför tufft motstånd i sin debut då hon möter svenska Nina Back som tagit både VM- och EM-silver sen tidigare.

– Känns riktigt spännande och att sen komma in som underdog mot en så rutinerad tjej ger mig en extra kick. Jag vet inte så mycket mer om henne än att hon vunnit SM, EM och VM. Men min tränare och hela teamet har full koll på henne det är de viktigaste, säger Josefine till budokampsport.se

Att testa på MMA efter så många framgångar inom thaiboxningen kändes naturligt berättar Josefine.

– Jag tränar på Europas bästa MMA-gym så det faller lite naturligt att man dras in för att testa. Speciellt då man även har så många där som tävlar på hög nivå. Från thaiboxningen tar jag med mig en massa, som matchrutin till exempel. Man ska ha med sig hjärtat och hjärnan och så ska man älska det man gör, det är det viktigaste, säger Josefine.

Trots satsningen på MMA finns thaiboxningen och K-1 kvar i planeringen, även om MMA nu är högst prioriterat.

– Thaiboxningen och K-1 har jag inte släppt än och det kommer dröja. Jag är inte färdig med den stående biten än men målet i slutändan kommer vara MMA, säger Josefine.

Av: Annie Bondefelt
Foto: Brave Combat Federation/Bulldog Fight Media

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52