Utvecklingsläger på Bosön

I helgen genomfördes ett utvecklingsläger i SB&K:s regi. Syftet var att ge ungdomarna redskap att öka kunskapen om fysisk träningen och samtidigt ha roligt. På lägret deltog 22 ungdomar mellan 14-18 år från hela landet och åtta tränare. Helena Hugosson höll i tränarutbildningen som innehöll workshops där deltagarna fick diskutera taktik, träningsupplägg och fördjupa sina kunskaper kring praktiskt fysträning för tonåringar. Därefter följde ett pass med samma tema och en föreläsning av Sam Burman och Gabriella Ringblom.

17 september 2020  |  Annie Bondefelt

Gabriella Ringblom och Sam Burman ansvarade för ungdomsgruppen som bestod av deltagare från flera olika idrotter. Upplägget var att genom utbildningen främja utveckling i deras respektive idrott men samtidigt få ett helhetsperspektiv på träning, motivation och kost. 

-Ungdomarna fick prova acroyoga, en teamskapande aktivitet som kräver kroppskontroll. Vi hade ett löp- och konditionspass samt ett styrkepass med fokus på att utveckling. De fick även lyssna på en föreläsning om träningslära och kost, berättar Gabriella Ringblom.

Minst lika viktigt denna helg var att uppmuntra ungdomarna att känna sig trygga i sig själva, lära känna folk från andra budo- och kampsporter och motivera de att vara bra förebilder.

-Utöver den styrda verksamheten verkade ungdomarna haft en väldigt rolig helg, de kom från olika stilar och olika delar av landet men de skapade egna idrottsliga aktiviteter och umgicks vid sidan av det som stod på schemat, säger Gabriella.

– Syftet var att alla ska känna sig duktiga, skapa gemenskap över idrotterna, ge ungdomarna redskap att utvecklas vidare i sina idrotter, motivation att fortsätta kämpa och möjligheten att få vara förebilder och inspirera varandra, avslutar Gabriella.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Gabriella Ringblom

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52