Guram Kutateladze näste svensk i UFC

Det går bra för svensk MMA på den internationella proffsscenen. Senaste svensk att skriva på för den amerikanska MMA-organisationen UFC är Guram Kutateladze.

14 oktober 2020  |  Annie Bondefelt

För Guram Kutateladze är kampsport en livsstil, något han tränat sen barnsben. Nu är det dags för svensken att ta plats i oktagonen när UFC:s Fight Island 6 som avgörs den 17:e oktober. Guram har ett matchfacit på 11-2 och vann sin senaste match via knockout under BRAVE CF 29 då han besegrade Felipe Silva från Brasilien i första ronden.

Avtalet skrevs på i förra veckan och att nå sitt delmål, att skriva på för UFC, väckte en del känslor.

– Klart det kändes bra, jag har jobbat för det väldigt hårt och väldigt länge för det här tillsammans med mina tränare och mitt team. Eller det var en del blandade känslor, jättekänsligt var det också, berättar Guram för budokampsport.se

I sin första UFC-match kommer han att möta polacken Mateusz Gamrot som går in med imponerande 17-0.

– Jag tänker på min kommande match som alla andra kommande matcher. Ingen skillnad. Alla matcher är viktiga för mig, så det är fullt fokus. Min motståndare är en duktig fighter men det är exakt sådana jag vill möta, exakt sådana jag behöver möta för att klättra upp till toppen, säger Guram.

Text: Annie Bondefelt
Foto: SWEEP Productions

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52