SM-vinnaren: Jag känner mig som en nybörjare

KYUDO | 2018 stod Göran Blixt på Djurgården i Stockholm och betraktade en kyudo-uppvisning med stor entusiasm. Några dagar senare tränade han idrotten för första gången. I lördags blev han svensk mästare – en synnerligen häftig resa.
– Det är lite smått overkligt att ta in, säger han till budokampsport.se.

19 oktober 2020  |  Jonathan Broberg

SM-debutanten Göran Blixt skrällde och vann guld i kyudo i den individuella skjutningen i helgen.

Han vann efter särskjutning mot Kari Jansson – de båda hade sex träffar i finalskjutningen.
– Jag var egentligen mest spänd på att se hur ett SM går till. Jag hade enbart tävlat i en deltävling i Svenska cupen innan det här, så att jag skulle vinna guld var liksom inte speciellt realistiskt innan tävlingen.

Under själva skjutningen imponerade han stort.
– Det kändes bra. Men jag försökte att inte fokusera på resultatet. Jag sköt mina omgångar, och även om jag hörde att jag låg bra till, ville jag ha fokus på nästa pil. Det gick ju vägen. Att jag skulle vinna guld mitt första SM, det trodde jag inte.

“Svårt att ta in”
Han kom i kontakt med kyudo, det japanska bågskyttet, när idrotten visades upp sommaren 2018 på Djurgården i Stockholm.
– Jag tyckte det såg roligt ut. Det verkade vara något som skulle passa mig bra.

Där och då hade han inte den minsta tanke om att han två år senare skulle vara svensk mästare.
– Hahaha, det är svårt att ta in. Då kände jag bara att det här kunde vara något som passar mig. Jag har dock aldrig hållit på med någon annan budo eller kampsport, men det här föll jag verkligen för. Men SM-guld – jag känner mig ju fortfarande som en nybörjare.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Linda Wohlin

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0