Skärpta allmänna råd i Dalarnas, Gotlands, Värmlands och Västmanlands län

CORONA | Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med bland annat smittskyddsläkare och länsstyrelser i Dalarnas län, Gotlands län, Värmlands län och Västmanlands län, fattat beslut om skärpta allmänna råd.

12 november 2020  |  Mats Lilja

Från och med den 12 november uppmanas alla som vistas i dessa fyra län att bland annat att avstå från att delta i exempelvis möten, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Beslutet gäller till och med den 10 december 2020, men kan förlängas.

Mer information finns på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Totalt har nu 18 av Sveriges 21 regioner infört skärpta råd.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

5
13
16