Nyheter

Zvonomir Kralj föll i Brave CF 45

MMA | Olycklig träff sänkte svensken i den första ronden.

Under eftermiddagen (svensk tid) gick svenske MMA-fightern Zvonomir Kralj en match mot Mohamed Said Maalem från Algeriet. Duon drabbade samman i en av huvudattraktionerna på galan Brave CF 45 i Bahrain.

Matchen beskrevs på förhand som göteborgarens hittills största i karriären, och han gick tidigt på offensiven med låga sparkar.

Men några minuter in i matchen fick Maalem plötsligt in några snabba slag och efter en träff bakom ena örat tappade Kralj balansen. Algeriern utnyttjade läget och efter några ytterligare slag utdelade så bröts matchen genom TKO.

Zvonomir Kralj mot Mohamed Said Maalem i Brave CF 45.

Mötet var egentligen tänkt att avgöras en vecka tidigare, den 12 november. Men efter att Bahrains premiärminister Sheik Khalifa bin Salman Al-Khalifa avlidit så utlystes landssorg och tävlingen blev uppskjuten. Inför det tilltänkta galadatumet så hade bägge idrottarna vägt in på 93 kilo. Matchen idag avgjordes nu i den överenskomna catchweighten 97 kilo, med invägning igår.

Zvonomir Kralj har nu 7-4-0 som professionell, varav 2-1-0 i Brave CF efter sina två tidigare segrar i galorna i Stockholm i augusti 2020.

Text: Mats Lilja
Foto: Bildbyrån (arkivbild) | bravecftv.com