Khamzat Chimaev nominerad till pris på Idrottsgalan

MMA | UFC-debutanten kan bli Årets Nykomling i svensk idrott efter sina framgångar i oktagonen under året. Han ställs nu mot tre andra tävlande i kategorin.

21 november 2020  |  Mats Lilja

Idag offentliggjordes nomineringarna till Idrottsgalan i januari. Och bland de fyra nominerade till priset som Årets Nykomling finns MMA-fightern Khamzat Chimaev med.

– Jag är stolt över att bli uppmärksammad. Och det är kul att vår sport börjar att uppskattas även bland alla andra sporter, säger Chimaev till budokampsport.se.

Idrottsgalan som det brukar se ut. Nästa upplaga blir i ett mindre format med anledning av coronapandemin.

Khamzat Chimaev är 9–0–0 som professionell fighter och har vunnit sina första tre matcher i UFC sedan debuten för organisationen i juli i år. Hans spektakulära insatser där har uppmärksammats stort internationellt och nomineringen till Idrottsgalan är ännu ett kvitto på framgångarna.

– Jag vill tacka alla som pushat för att jag skall bli nominerad, säger 26-åringen.

I den tio man starka nomineringsjuryn ingick bland annat den folkkäre kommentatorn Lasse Granqvist, Riksidrottsförbundets Liselotte Ohlson och kampsportsprofilen Michael Sjölin.

Övriga nominerade till priset är Dejan Kulusevski (fotboll), Julia Engström (golf) och Emil Millán de la Oliva (friidrott). Vem som får priset som Årets Nykomling avslöjas på Idrottsgalan den 18 januari 2021.

Khamzat Chimaevs nästa match i UFC är mot Leon Edwards den 19 december. Matchen är huvudkort i UFC Fight Night 183 i Las Vegas.

Text: Mats Lilja
Foto: Bildbyrån

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52