Aikidon först ut med årsmöte bland underförbunden

SB&K | Årsmötessäsongen är här och i mars månad kommer 19 olika stämmor att hållas för Svenska Budo & Kampsportsförbundet och dess underförbund. Först ut är aikidon nu på söndag den 7 mars.

5 mars 2021  |  Mats Lilja

Magnus Burman är Svenska Aikidoförbundet ordförande och han är lugnet själv när deras årsstämma kommer på tal.

− Det känns mycket bra, allt är på plats! Vi har en bra rutin i styrelsen där vi tidigt ser över förra årets verksamhetsplan så vi inte missar något. Vår verksamhetsberättelse har varit klar sedan i januari och sedan dess har vi jobbat med verksamhetsplanen för 2021. Allt var publicerat och klart i god tid. Med revisionsberättelsen blev det lite tight i år men det löste sig också.

Årsmötet 2021 kommer att genomföras digitalt, precis som under 2020.

− Den stora omställningen var ju till förra årets möte. Styrelsen gjorde ett rejält omtag efter stämman under sommaren med ny anpassad verksamhetsplan och budget då vi insåg att allt som skjutits upp till hösten trots allt inte skulle kunna genomföras.

Magnus Burman ser både fördelar och nackdelar med digitala möten istället för fysiska.

− Det blir lättare för alla klubbar att vara med och få göra sin röst hörd. Själv saknar jag dock det personliga mötet och våra diskussioner vid stämman, dessa blir klart hämmade i ett digitalt format.

Uppslutningen förra året var bra trots de nya förutsättningarna. Och efter ett lyckat årsmöte då hoppas man på ännu fler deltagare i år.

− Förra året var 33 av våra medlemsklubbar representerade vilket är en grymt bra uppslutning. Förutom styrelsen var det 42 personer på plats i det digitala mötet. Jättekul! Att locka minst lika många måste ju vara vår målsättning till på söndag.

Varken motioner eller propositioner har inkommit till årsmötet den här gången. Den stora punkten väntas istället bli storleken på den nya styrelsen, där man vill utöka antalet ledamöter i enlighet med Svenska Aikidoförbundets befintliga stadgar.

− Vi hoppas stämman beslutar att utöka styrelsen med två ytterligare ledamöter. Detta så att vi kan satsa fullt ut både på våra inkluderingsprojekt och på våra planerade marknadsföringskampanjer när, vilket vi så klart hoppas blir snart, vi får öppna upp våra klubbars verksamhet fullt ut och att alla får träna på riktigt igen, avslutar Magnus Burman.

Mer information och årsmöteshandlingar inför de kommande stämmorna publiceras under Förbund > Årsmöten.

Text: Mats Lilja
Foto: Jenny Lagerqvist

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52