Inför Fight Club Rush 8

MMA | I helgen anordnas en professionell gala i Västerås med åtta matcher på schemat.

5 mars 2021  |  Mats Lilja

Att arrangera en gala under rådande omständigheter är inte alldeles enkelt även om deltagarna är professionella idrottare.

– Jag tycker vi lyckats väl trots stora utmaningar i avhopp, skador samt de strukturella utmaningar som kommer i pandemins vågsvall, säger arrangören Jörgen Hamberg till budokampsport.se.

Om uppställningen på FCR 8 säger han så här:

– Kortet bygger mycket på de svenska amatörerna som tar vägen över till den professionella arenan. Vår idé är att vara bron från framgångsrik amatör till vedertaget pro med UFC som det ultimata målet. Organisationens mål är inte att bygga en specifik fighters rekord utan alla matcher skall vara rättvisa och ha energi i massor.

Ingen publik är tillåten på plats i Västerås Arena men som första nordiska gala så går den att se på UFC Fightpass. Och Hamberg själv ser framförallt fram emot två av matcherna.

– Jag är personligen mest spänd på vårt Co-main event med Abdurahman Nasrutdinov mot Ashley Kilvington i flyweight, som kommer hålla en teknisk nivå långt över det normala. Samt Zoran Milic mot Housmand The Human Terrier från Finland [på bilden ovan] som kommer vara den mest intensiva och vilda match vi sett på länge!

Bland övriga matcher märks bland annat thaiboxaren Josefine Lindgren Knutssons proffsdebut inom MMA samt huvudkortet Fernando Flores–Felipe Lima.

Fullständigt matchkort:

Fernando Flores vs Brasiliens flagga Felipe Lima
Jonny Touma vs  Ilaz Zabelaj
Christian Stigenberg vs Alexander Lindgren
Rahmads Stromanis vs Geir Kåre Nyland
Josefine Lindgren Knutsson vs  Adriana Fusini
Zoran Milic vs Hannan Housmand
Abdurahman Nasrutdinov vs Ashley Kilvington
Salif David Diop vs Nermin Hajdarpasic

 

Galan börjar 18:00 den 6 mars.

Text: Mats Lilja
Foto: Jörgen Hamberg/FCR

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52