Nyheter

Josefine Lindgren Knutsson berättar om sin MMA-satsning

MMA | För många är hon känd för sina framgångar inom muaythai, där hon bland annat blev världsmästare i 51-kilosklassen 2018. Men nu har ”Little Thunder” inlett en professionell satsning inom MMA, där målet är att nå UFC och de riktigt stora scenerna.

Det var på galan Fight Club Rush 8 i Västerås som hon den 6 mars gick sin första proffsmatch inom MMA. Detta då hon ställdes mot italienskan Adriana Fusini.

− Det kändes riktigt bra inför matchen, berättar Josefine för budokampsport.se. Och extra kul att matchen sändes live på UFC Fight Pass så att man når en bredare publik.

Matchen gick visserligen tiden ut men i ringen var det en styrkedemonstration från debutanten. Hon vann på enhälligt domslut med förkrossande marginal (30−24, 30−24, 30−25).

− Jag vann så det gick som jag trodde, haha. Men självklart finns det saker som vi redan nu börjat finslipa. Jag blir inte nöjd bara för att jag vinner en match, jag vill kunna utföra allt som jag tränat för. Nästa match kommer att bli ännu bättre!

Hennes satsning på MMA inleddes hösten 2020 (vilket hon tidigare berättat om i bland annat Kampsportspodden). Och det blev bara en amatörmatch innan den professionella debuten.

− MMA blev en naturlig övergång för mig. Jag tränar på Allstars Gym i Stockholm, ett välkänt MMA-gym med en massa förebilder som man dagligen tränar ihop med.

Det blev överkörning i MMA-debuten mot Adriana Fusini. 

Samtidigt som hon förbereder sig för sin andra professionella MMA-match (datum och motståndare ej klara än) så håller hon även igång med muaythai-träningen.

− Jag kommer att köra SM i år och jag kommer ta en och annan match utöver det. Men förr eller senare kommer jag gå över till MMA helt. Jag går all-in på allt jag ger mig in på. Jag är för tävlingsinriktad för att inte ge allt.

Och det självklara målet med sin nya satsning är att nå UFC, även om hon inte har satt upp några tidsmål för detta.

− Vi siktar på UFC men det finns lite att göra innan. Jag vill inte bara komma in i deras organisation, jag vill utvecklas för att kunna stanna där och kriga mig upp till bältet.

− Jag vet att många kanske tänker att jag siktar för högt men man kan åstadkomma det om man är villig att offra allt man har för att nå dit. Frågan är bara hur många som är villiga att göra det? Jag är det!

Samtidigt som både idrottssverige och samhället i stort upplever en tuff tid så hittar Josefine Lindgren Knutsson stöd och extra motivation hos dem som följer kampsporten och peppar utövarna.

− Jag skulle vilja tacka alla er som visar oss så mycket kärlek både innan och efter matcherna. Det betyder otroligt mycket med allas stöd.

Text: Mats Lilja
Foto: Stefan Romare MMA