Nyheter

Inför Förbundsstämman 2021: Frej Levin föreslås som ny styrelseledamot

SB&K | Imorgon är det dags för Svenska Budo & Kampsportsförbundets årsmöte. Alla i den sittande styrelsen utom en kandiderar för omval. Den som föreslås som ersättare är den norrländske kampsportsprofilen Frej Levin.

37-åringen från Luleå är ett välbekant namn för många inom svensk kampsport. Inte minst i de norra delarna av landet.

− Jag fick förfrågan från valberedningen för några veckor sen om jag ville ingå i styrelsen. Det känns roligt att kunna vara med och påverka, säger Frej Levin till budokampsport.se.

Och att han bor där han bor är en del av hans engagemang inom SB&K.

− Det är en viktig aspekt med Norrland – det är en stor yta och det finns mycket bra folk här. Jag tycker att det är viktigt att man får med den här delen av landet också.

Hans egen bana inom kampsporten inleddes då han var i 13-årsåldern.

− Då började jag med taekwondo, berättar han. Efter det har jag testat mig fram och kört olika kampsporter, bland annat capoeira och muaythai. Men under de senaste 13−14 åren har jag fokuserat på BJJ och submission wrestling.

Han var själv med i uppstarten av Luleå BJJ Team, den förening som sen 2008 går under namnet Allmänna GrapplingSällskapet.

− Det har varit en lång resa, vi har fått lära oss allt från grunden. Vi hade ju inga svartbältare eller någonting här uppe. Men det har också varit en lärorik resa, där det var roligt att få bygga upp ett helt nytt intresse. Det var myrsteg till en början och sen har vi sett det öka lavinartat, berättar han.

− Idag är vi runt 80 medlemmar i klubben, varav ett 15-tal riktiga eldsjälar. Det är kul att vi kan få ge tillbaka lite av det som vi har lärt oss. Vi tänkte tidigt att vi är små och måste samarbeta med andra så vi har genom åren bjudit in många klubbar att komma hit och träna.

Sedan 2018 är Frej Levin även involverad i Svenska Budo & Kampsportsförbundet, då han har utbildat sig genom SB&K och därefter själv har blivit utbildare. Det ser han som en styrka om han blir invald som ny styrelseledamot.

− Jag har redan koll på verksamheten, och framförallt utbildningsdelen och vad som behöver göras där. Jag tycker att det är viktigt att öka kompetensen hos framförallt ledarna. Då kan man få fram talanger och behålla dem längre i föreningarna. Men även se ett utökat ledarskap för ungdomar generellt.

Har du något övergripande mål med ditt arbete som du vill ta med dig in i styrelsen?

− Jag skulle nog säga att det är att göra svensk kampsport ännu bättre än vad den är idag. Och öka möjligheterna till gemenskap och samhörighet inom och mellan kampsporterna.

Text: Mats Lilja
Foto: Privat