Jack Hermansson vinnare i UFC i helgen

MMA | Den svensknorske UFC-fightern vann på domslut i Las Vegas när han gick årets första match.

24 maj 2021  |  Mats Lilja

Jack Hermansson var i lördags tillbaka i UFC-oktagonen, den här gången för möte med den 23-årige amerikanen Edmen Shahbazyan (4–1 i matcher i UFC inför mötet).

Matchen ingick i galan UFC Vegas 27 och för Hermansson var det första matchen sedan holmgången med Marvin Vittori den 5 december förra året.  Det var också hans första match efter att ha varit sjuk i corona.

32-årige Jack Hermansson fick slita i framförallt den första perioden, som gick till Shahbazyan på poäng efter flera tunga träffar med nävarna. Men The Joker åt sig tillbaka in i matchen och lyckades ta ner sin motståndare flera gånger. Mötet gick tiden ut och den eniga domartrion tilldömde honom segern efter 10–9, 10–8 i de två efterföljande perioderna, och totalt 29–27, 29–27, 29–27 (scorecard finns på ufc.com).

Matchen var Jack Hermanssons första i UFC i år. Hans professionella record är nu 22–6, varav 9–4 i UFC.

Segerintervju efter matchen:

Text: Mats Lilja
Foto: Bildbyrån (arkiv)

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52