Inför Superior Challenge 22

MMA | Galadags igen på Cirkus i Stockholm. Ny motståndare för Karl Albrektsson och äntligen comeback för Simon Sköld.

27 maj 2021  |  Mats Lilja

När Superior Challenge anordnar sin första MMA-gala för året så är man tillbaka på Cirkus på Djurgården i centrala Stockholm.

− Det är tufft att arrangera en gala under rådande pandemi men vi gör det för fansen och för att ge våra fighters möjlighet att få tävla, säger arrangören Babak Ashti.

Inte heller den här gången kommer man att få ta in någon publik på matcherna. Och tillställningen är förstås omgärdad av säkerhetsarrangemang.

− Vi har vidtagit alla åtgärder för att förhindra smittspridning enligt Folkhälsomyndighetens och regeringens restriktioner. Vi har även valt att korta ner antalet matcher (7) och för att undvika trängsel så kommer det också att ta lite längre tid mellan matcherna, berättar Ashti.

Arrangören ger här nedanför sin syn på galans matchkort, som bland annat innehåller Simon Skölds efterlängtade återkomst, en titelmatch och ett huvudkort utan svenskt deltagande.

 

Matchkort (med Babak Ashtis kommentarer):

Christian Stigenberg vs Christopher Bajo
De har relativt lika fysik, bägge är stående fighters. Bajo har thaiboxningsbakgrund och gör sin professionella MMA-debut på galan. Stigenberg har MMA-bakgrund och går sin andra match.
Moraad Moreno vs Niko Skonbäck
Moreno är en före detta boxare som har imponerat i tidigare matcher. Finske Skonbäck har också en stående stil men han är egentligen en brottare i grunden. Det här blir en intressant finnkamp!
Robin Roos vs Martin Hudson
Roos har ju en thaiboxningsbakgrund och gick 30 matcher i Thailand tills han var 18 år. Han gick sen över till MMA, där han också har en lång bakgrund som amatör. Blev proffs 2019 och under det senaste året har han utvecklats otroligt mycket. Nu möter han engelsmannen Martin ”Mantime” Hudson, som kommer till organisationen för andra gången. Han är en allroundfighter med en väldigt aggressiv fightingstil. Det ska bli intressant att se hur Robin, som är en väldigt teknisk fighter, hanterar Martins aggressiva stil.
Karl Albrektsson vs Ukrainas flagga Vladimir Mishchenko
Vi är glada över att Superior Challenge återigen får låna Kalle från Bellator, han är ju numera topp 10-rankad där. Den bokade motståndaren Rab Truesdale fick tyvärr ett jack i ögonbrynet på träning, behövde sy och fick därför hoppa av. Vladimir Mishchenko som med kort varsel kommer in i stället är en grappler som slår hårt. Han har tre raka segrar och det här blir en högriskmatch för Kalle, han hade inte behövt ta den med tanke på sin position i Bellator. Men han valde att göra det och tävla på hemmaplan. All credd till honom!
Norges flagga Håkon Foss vs Tom Crosby
Håkon skulle egentligen ha mött David Bielkheden på den här galan i en titelmatch, men nu har ju David pensionerat sig från MMA och titeln blev därför vakant. Så det här blir en titelmatch mot engelsmannen Tom ”The Viking” Crosby. Det blir två allroundfighters som möts och både är väldigt hungriga på den här titeln. Det kommer att bli en underhållande högkvalitativ match! Foss tycker dessutom att Crosby är en falsk viking då han själv är en riktig viking…
Simon Sköld vs Fernando Flores
Sveriges mest folkkäre fighter Simon Sköld gör comeback och går sin första match sen Superior Challenge 19 (den 11 maj 2019). Den här matchen skulle ha avgjorts i Superior Challenge 21 förra året men då fick Simon corona och var tvungen att ställa in. Nu möter han Fernando Flores, 5-barnspappan från Umeå som sadlade om till MMA för några år sen och som har tävlat väldigt aktivt sen dess. Bägge killarna är hungriga och kommer att jaga avslut. Jag tror att de kommer att bjuda på kvällens bästa match!
Norges flagga Kenneth Bergh vs Brasiliens flagga Antonio Trocoli
Galans huvudkort! Det är en väldigt kvalitativ match på internationell nivå. Det är också bara andra gången på våra 13 år där huvudmatchen inte innehåller någon svensk! Det här är en re-match, första gången de möttes var i UFC:s Dana Whites Contender Series. Trocoli vann den matchen men testade sen positivt för en substans som kunde vara dopingklassad så de ändrade utfallet till ”no contest”. Han blev senare frikänd från detta men utan att få tillbaka segern. I och med det så är det väldigt mycket dramatik och spänning runt matchen. Både vill verkligen visa upp sig nu och göra ett statement. Det är intressant också att det finns lite bad blood mellan dem sen tidigare, det här blir spänningsladdat! Bergh tycker inte att han borde ha förlorat den första matchen och Trocoli tycker att han borde ha fått behålla segern. Det här en match på UFC-nivå!

 

Galan börjar 20:00 på lördag den 29 maj. Den sänds på TV10/Viaplay i Sverige och på FiteTV internationellt.

Text: Mats Lilja
Foto: Superior Challenge

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52