Ilir Latifi vinnare igen i UFC

MMA | “Lyftkranen” tillbaka i oktagonen. Gick sin andra match i nya viktklassen och noterade första segern sen 2018.

7 juni 2021  |  Mats Lilja

Skåningen var i helgen tillbaka i hetluften för första gången på 16 månader, detta i Las Vegas på galan UFC Vegas 28. Mötet med Tanner Boser var hans bara andra i organisationens tungviktsklass, och den första sedan förlusten mot Derrick Lewis den 8 februari 2020.

Mötet med kanadensaren Boser (inför matchen 3–­­2 i UFC) gick tiden ut och avgjordes genom delat domslut. Domaren Tony Weeks hade Tanner Boser som vinnare med siffrorna med 29–­­27 men eftersom både Mike Bell och Junichiro Kamijo hade Latifi som vinnare med 29–­­28 så utropades svensken till segrare (officiellt scorecard).

Malmöiten Ilir Latifi, kallad The Sledgehammer internationellt men även Lyftkranen från Rosengård hemma i Sverige, hade inför matchen tre raka förluster inom UFC. Segern i helgen var hans första sedan 24 februari 2018.

Hans professionella record är nu 15–8, varav 8–6 i UFC.

Text: Mats Lilja
Foto: Bildbyrån (arkivfoto)

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52