Fyra svenska MMA-galor anordnas den närmaste månaden

MMA | Allt fler professionella galor arrangeras i takt med att samhället öppnas upp. Men publikrestriktionerna finns än så länge kvar.

3 september 2021  |  Mats Lilja

Till helgen anordnas höstens första MMA-gala i Sverige, detta då Fight Club Rush 9 går av stapeln i Västerås.

Under månaden som följer kommer dessutom Superior Challenge 23 i Stockholm, Zone Pro League 1 i Göteborg och Wolf Fight Promotion 3 i Halmstad att arrangeras.

Budokampsport.se har varit i kontakt med samtliga fyra galors arrangörer, som alla vittnar om ett stort publikintresse och utsålda galor. Med nuvarande statliga restriktioner så är maxantalet 300 sittande åskådare (förutom för Fight Club Rush 9 som tack vare sektioneringen i Västerås Arena kan ta in det dubbla).

Regeringen har tidigare aviserat att det så kallade Steg 4, som bland annat innebär att deltagarbegränsningar för offentliga tillställningar tas bort, har beräknats till september månad. Om så sker kan alltså publikkapaciteten för galorna komma att höjas.

Se vad respektive arrangör säger om sin gala här nedanför.

 

4 september | Fight Club Rush 9 (Västerås)

Jörgen Hamberg:

Jätteskönt att vi börjar att få ta in lite publik igen. Det blir väldigt roligt, det har ju ekat tomt hela 2020. Jag har höga förväntningar på galan, vi har ett bra kort med flera bra matcher. Jag tycker att vi har bra spridning på det bästa vi har i Sverige.

Störst förväntningar har jag på vårt co main-event Jonny Touma−Zoran Milic. Båda två är väldigt bra, svårt att säga vem som är den bättre och som kommer att vinna. Och så blir det intressant att se Josefin Lindgren Knutsson igen, hon möter Elisabeth Rodrigues från Venezuela. Det blir ett bra test för henne – hur långt har hon kommit i sin utveckling sen övergången från thaiboxning?

» Mer information

 

25 september | Superior Challenge 23 (Stockholm)

Babak Ashti:

Den här galan kallar vi för Back to the roots och vi flyttar tillbaka till Fryshuset. Det blir en nostalgigala! Det var där vi anordnade vår första gala 2008, blev kallade för ‘våldsevenemang’ och hade Kampsportsdelegationen på besök också för att se om MMA skulle tillåtas i Sverige. Nu tar vi tillfället i akt och anordnar en gala där igen. Vi kommer att ha lite olika personer på plats som har varit med hela vägen och som vi kommer att lyfta på plats.

Huvudmatchen på matchkortet är titelmatchen mellan norrmannen Kenneth Bergh och brasilianaren Ederson Macedo i lätt tungvikt – det blir en stormatch! Vi har även Andreas Ståhl som kommer tillbaka och går sin första match efter ett uppehåll på två år. Det blir intressanta matcher i övrigt också med Bartosz Wójćikiewicz, Adam Westlund och många fler.

» Mer information

Simon Sköld mot Fernando Flores i Superior Challenge 22 den 29 maj 2021.

.

25 september | Zone Pro League 1 (Göteborg)

August Wallén:

Anledningen till att vi startar den här galan är för att det behövs en ny och regelbunden plattform för nya proffs. Många befintliga galor krigar om att vara den ’bästa’ galan med hjälp av stora namn och etablerade fighters. Vårt mål är att lyfta nya namn − en proffsliga med nya proffs helt enkelt. Vi vill inte konkurrera med andra galor, vi vill komplettera dem. Tanken är att det ska vara ordentligt regelbundet, helst fyra gånger per år.

En annan skillnad är att vi har både thaiboxning och MMA och vi satsar på bägge idrotterna. Det blir fem matcher i thai och fem matcher i MMA. Jag tycker att alla matcherna är bra och jämnt matchade, jag tror att vi kommer att få se några stjärnor skapas. Huvudmatcherna nu på Trädgår’n blir Marcus Liljedorff−Joakim Hägg (Thai A-klass -81kg) och Arman Popal−Wadi Tergui (Pro MMA -70,3kg).

» Mer information

 

2 oktober | Wolf Fight Promotion 3 (Halmstad)

David Jacobsson:

Det är riktigt kul att få vara i gång igen. Extra bra känns det att återigen kunna erbjuda alla fighters matcher. Det har fallit bort väldigt mycket folk från många gym runt om i Sverige i samband med att det inte funnits några tävlingar och mål att jaga. Så det är grymt att få vara en del av uppgången igen.

Vi har vårt överlägset bästa fightkort hitintills och biljetterna sålde slut på 48 timmar innan vi hann släppa en enda match. Tyvärr måste jag förbli hemlighetsfull men jag kan avslöja att vi har ännu större nyheter på gång. Det känns som att vi hade haft fighters till 30 matcher till och att vi hade kunnat fylla hela Halmstad Arena om restriktionerna tillåtit det. Framtiden känns oerhört lovande, MMA-Sverige är på uppgång!

» Mer information

 

Text: Mats Lilja
Foto: Bildbyrån

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52