VM-framgångar i jujutsu

JUJUTSU | Under helgen fortsatte VM i jujutsu i Abu Dhabi, med fina svenska prestationer och flera medaljer. Det blev dubbla guld i parajujutsu till Jenny Öster-Hall och Mike Malmer, samt ett VM-brons för seniordebuterande Emma Lette.
– Lite godis är man väl värd efter det här, säger Öster-Hall till budokampsport.se.
(Foto: Jonathan Broberg)

8 november 2021  |  Jonathan Broberg

Det blev en fin svensk jujutsu-VM-helg i Abu Dhabi och under söndagen blev det två VM-guld var för Jenny Öster-Hall och Mike Malmer i parajujutsu.

Jenny Öster-Hall vann guld i stilen newaza och även i duo, tillsammans med landslagstränaren Isabelle Sarfati. Mike Malmer vann guld i två newaza-klasser.

Jenny Öster-Hall har vunnit guld förr. Hon håller helgens guld högt.
– Det är ju stort med två guld. Det var lite nervöst innan VM, som det brukar vara. Så det är en skön känsla att vinna så här.

Och hon kommer att fira gulden.
– Lite godis är man väl värd efter det här, skrattar hon.

Landslagscoach Roger Berger menar att gulden för Mike och Jenny betyder väldigt mycket.
– För oss som håller på med det här blir Jenny och Mike lite ambassadörer för parasporten och vår förhoppning är att fler ser att det går att komma ner till klubbar och börja träna.
– Jag vill ge hela jujutsufederationen och Isabell Sarfati en stor eloge. Att vi får vara med i landslaget tillsammans med de andra betyder enormt mycket.

Det blev ytterligare en svensk VM-medalj i helgen. Under lördagen vann seniordebutanten Emma Lette ett skarpt brons, efter att ha besegrat ryskan Aleksandra Ivanova i bronsmatchen med 8-3.

Text och foto (arkiv): Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52