Stort intresse för BJJ-SM i Växjö

BJJ. I Växjö är det i helgen dags för SM i brasiliansk jiujitsu. Tävlingen hålls i Teleborgshallen och startar 11.00. Det är första gången SM arrangeras i Växjö, och faktiskt första BJJ-tävlingen som arrangeras i staden sedan 2010.
– Det är jätteroligt att det är så pass många föranmälda, säger tävlingsledaren Ulf Elm till budokampsport.se. (Foto: Mona Lundkvist, arkiv)

24 november 2021  |  Jonathan Broberg

SM i BJJ i helgen kommer att locka ett stort antal deltagare. Över 130 idrottare är föranmälda till mästerskapet, som hålls för första gången i Växjö.

Ulf Elm är tävlingsledare för SM och han gläds förstås åt det stora intresset.
– Det är säkert en kombination mellan olika saker. Folk har nog törstat efter tävlingar och att BJJ har vuxit som tävlingssport de senaste åren. Det är jätteroligt att det är så pass många föranmälda.

Att SM för första gången kommer till Växjö hoppas han kommer att visa sig på lördag.
– Vi har också försökt jobba med lokala samarbeten så att vi verkligen visar upp Växjö och Småland. Jag hoppas och tror att det kommer bli ett kul SM.

I år arrangeras SM i BJJ av Växjö Titans Kampsportsförening i samarbete med Svenska Brasiliansk Jiu-jitsu Förbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet Distrikt Öst och Distrikt Väst samt Svenska Jujutsufederationen.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52