Späckad kampsportshelg på Fryshuset 4-5 december

Flera olika idrottsförbund slår sig samman för två dagars tävlingar och uppvisningar i Stockholm.
(Foto: TAWK. Montage: Mats Lilja)

25 november 2021  |  Mats Lilja

Lördag och söndag nästa helg intas Fryshuset i Stockholm av en rad olika kampsportsdiscipliner. Detta i en tillställning som arrangörerna har döpt till TAWK – en förkortning för Taekwondo, Allstyle, Wushu och Kung Fu. Och så sent som i tisdags så tillkom dessutom tävlingar i Submission Wrestling.

Tre av SB&K:s underförbund – Allstyleförbundet, Kung Fu & Wushuförbundet samt Submission Wrestlingförbundet – har alltså gjort gemensam sak med det fristående Taekwandoförbundet för att under två dagar erbjuda ett flertal tävlingar inom de olika idrotterna.

Initiativet till samarbetet kommer från kampsportsprofilerna Thabo Motsieloa och Peder Finnsiö.

− Den moderna kampsporten idag gör inte samma åtskillnad som man gjorde tidigare mellan de olika stilarna. Det här har varit en lång process men det var där allstylekonceptet föddes en gång i tiden, säger Allstyleförbundets ordförande Thabo Motsieloa.

Totalt så planerar man för sex tävlingsytor med en sammanlagd mattarea på 600 kvadratmeter. Något som kräver ”en grannlaga planering” enligt initiativtagarna.

− Det här arrangemanget bottnar i Kampsportsfestivalen, som nu inte har blivit av på två år. Jag och Thabo har tidigare gjort tävlingar tillsammans, ett koncept som har fungerat bra och därför vill vi göra det igen, säger Kung Fu & Wushuförbundets ordförande Peder Finnsiö.

För allstyles del kommer både ungdomstävlingen Allstyle The Future samt förbundets SM-tävlingar att avgöras under helgen.

För wushun blir det trippla tävlingstillfällen inom den internationella tävlingen Nordic Open Wushu Championships för stilarna Sanda (fighting), Taolu (form) och Push hands (stående taijibrottning).

Och för några dagar sedan stod det alltså klart att även Submission Wrestling involveras, detta genom att man förlägger ligafinalen i Svenska Submission Wrestling Ligan (SSWL) till Fryshuset.

− Vi brukar ju vara med på Kampsportsfestivalen men det finns ju inget sånt i år så det här blir jättebra. Det blir superfights mellan de bästa i landet i 17 olika viktklasser, berättar Submission Wrestlingförbundets ordförande Karin Pettersson.

Preliminärt program

LÖRDAG 4 DECEMBER
09:00 Taekwondo-SM (Kyorugi)
10:00 Allstyle the Future
13:00 Allstyle-SM
13:00 Nordic Open Wushu Sanda
15:00 Submission Wrestling ligafinal
17:30 TAWK Superfinals

SÖNDAG 5 DECEMBER
09:00 Taekwondo-SM (Pomsaee)
09:00 Stockholm Taekwondo Open
09:00 Nordic Open Wushu Taolu

Mer information om arrangemanget finns på www.tawk.se. I nästa vecka återkommer vi här på budokampsport.se med en närmare titt på tävlingarna.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4