Guld till Ates, silver till Danielsson i thaiboxnings-VM

THAIBOXNING. Det blev dramatik i VM i Bangkok. Ewin Ates vann guld efter att en protest lämnats in, medan Camilla Danielsson förlorade sin final.
(Foto: Markus Österblom)

13 december 2021  |  Jonathan Broberg

Ewin Ates gjorde en stark final mot turkiskan Kubra Kocaku. Men även turkiskan startade matchen starkt och det blev en mycket sevärd första rond. Den gick dock till turkiskan. I den andra ronden var Ates den mer drivande i matchen, medan Kocaku blev mer avvaktande, men inte ofarlig. Den andra ronden tilldömdes också turkiskan och tvingade Ates att försöka få till ett avslut. Forceringen var både stark och tung, men avslutet uteblev.

2-1 i ronder till turkiskan. Men svenska landslaget lämnade in en protest mot resultatet och efter granskning av matchen ändrades utgången och Ewin Ates blev världsmästare.

“Det är svårt att smälta men efter några tuffa dagar på VM i Bangkok är jag världsmästare i -60 kg.”, skriver hon på sin facebooksida.

Camilla Danielsson ställdes, i -45-kilosklassen, mot hemmastjärnan Somruethai Siripathum. Och även om Danielsson stred tappert och gjorde en bra insats var thailändskan snäppet bättre, och vann alla tre ronder.

– Känns jävligt trist att inte ha nått ända fram till guldet, men om man nu ska åka ut mot någon så är det väl mot en riktigt rutinerad thailändska i VM final i Thailand, säger hon till budokampsport.se efter finalen.

Camilla Danielsson med silvermedaljen               Foto: Markus Österblom

Tidigare under mästerskapet har ytterligare medaljer säkrats. Här är de svenska VM-medaljörerna.

Guld

Ewin Ates, -60 kg

Silver

Camilla Danielsson, -45 kg
Zahra Al-Mougrabi, -60 kg, U16 

Brons

Patricia Axling, -57 kg
Erica Björnestrand, -63,5 kg
Angela Mamic, -71 kg
Giang Hoang, -54 kg
Anton Wall, -86 kg, U23

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

56
48
57