Fia Reisek i ny supermatch i februari

ARMBRYTNING. Fia Reisek ser fram emot ett 2022 med förhoppningsvis många tävlingar. Hon är också klar för ny supermatch i Istanbul i februari.
(Foto: Jimmy Cebula)

31 januari 2022  |  Jonathan Broberg

Dagsljuset, det så fina januariljuset, börjar så smått ge med sig för ännu en kväll. De sista svala solstrålarna ger emellertid ett varmt skimmer.

Armbrytningsstjärnan och den flerfaldige världsmästarinnan Fia Reisek hoppas att tävlingar på allvar kommer tillbaka under 2022. Och att pandemin ger med sig.

– Jag vill att vi får massa tävlingar och att vi får träffas igen. Det här har varit ett glapp i historien.

Pandemiåren har satt spår i också armbrytningen. Men under fjolåret öppnades det upp lite igen och inför det här året hade Fia Reisek en god känsla i kroppen.

– Jag hade hoppats att vi kunde vara med på SM-veckan och att EM och VM hålls igen. Men just nu känns det ju rätt osäkert igen. Jag minns när vi fick börja träna igen efter uppehållet och det var ju alldeles underbart. Så jag hoppas på något liknande gällande tävlingsåret under 2022.

En sak hon har framför sig redan är en inbokad supermatch i Istanbul den 12 februari, mot den slovakiska världsmästarinnan Rebeka Martinkovicova. De möts i höger arm och i bäst av fem vinster.

– Hon vann VM i 65-kilosklassen, jag vann i 70. Det blir kul och häftigt att mötas på det här sättet. Jag ser fram emot det väldigt mycket.

“Dags att ändra på det”

Hon är också ute efter att bryta en trend när det gäller just supermatcher.

– Jag har faktiskt inte vunnit någon supermatch ännu, så det är dags att ändra på det. Rebeka är en styrkebrytare, precis som mig själv, och jag tror det kan passa mig ganska bra. I övrigt har jag nog ingen taktik för matchen ännu, utan tänker fokusera på att göra det jag är bra på.

Fia tycker att hennes form annars är rätt bra och hon har kunnat träna hyggligt inför matchen.

– Det är inte helt enkelt att få allt på plats men jag känner att jag har kunnat få bra träning. Jag var i Storuman i december och det är alltid bra där. Sedan gillar jag generellt att ha lite närmare till match. Det är svårare att blicka framåt i månader efter något, så det här passar mig ganska bra.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52