Sista chansen att vara med på MMA-förbundets stegutbildning

MMA. Under helgen arrangerar MMA-förbundet tränarutbildning steg 1. Utbildningen riktar sig till alla som är intresserade, men riktlinjen är att man bör ha någon form av kontakterfarenhet och har tränat kampsport i tre år.
(Foto: Svenska MMA-förbundet)

8 februari 2022  |  Jonathan Broberg

I helgen hålls MMA-förbundets tränarutbildning steg 1 i Stockholm. Huvudutbildare är profilerna Omar Bouiche och Johan Halldin. Den sistnämnde berättar att det är ett litet nytt upplägg på stegutbildningarna för året.

– Omar har ett system i fyra steg som utbildningarna lutar sig emot. Det är en tydligare linje mot tidigare där vi inte vill fastna i teknikaliteter utan vara mer strömlinjeformade och på sikt också vara en kvalitetsstämpel.

Utbildningen, som hålls hos Bersek MMA i Stockholm, pågår under hela helgen med start på fredag och avslut på söndag.

– Vi tror att fler klubbar i Sverige skulle behöva träna MMA som en egen idrott. Förhoppningen är att utbildningen kan säkra instruktörsnivån i Sverige och att den tillsammans med bland annat MMA-ligan knyter ihop idrotten här.

Kursinnehåll

MMA-specifika tekniker (slag, spark, knä, kast och lås) och kombinationer – stående, i clinch, på marken och mot burvägg. Allt material kommer att filmas och finnas tillgängligt för de som gått kursen.

Undervisningsformer

  • Teknikträning och drillar
  • Grupparbete – Visa, Instruera, Öva-Pröva
  • Diskussioner

Kostnad och betalning

3000 kronor/deltagare. Pengarna ska sättas in på Svenska Budo & Kampsportsförbundets bankgiro (255-0390) eller plusGiro (612120-6). Ange ditt namn och ”MMA-kurs steg 1 feb 2022”. Allt material kommer att filmas.

Anmälan

Anmälan är bindande och sker endast via ett google-docs-formulär. Sista anmälningsdag är den 8 februari 2022.

Kontakt

Johan Halldin, utbildning@smmaf.se

Stegutbildningarna följer säkerhetstrappan och våra vanligaste tävlingssystem inom MMA. Sålunda innehåller varje steg de tekniker och taktiker som används i respektive regelsystem. Steg 1 riktar sig till blivande eller nybliven MMA-instruktör som önskar utveckla och stärka sin teknikrepertoar.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

56
48
57