Inför Förbundsstämman 2022: Annica Jara Cofré föreslås som ny styrelseledamot

SB&K. Två av de ordinarie styrelseledamöterna i SB&K:s styrelse kommer avböja omval, Annica Jara Cofré är en av de som föreslås som ersättare. SB&K:s årsmöte anordnas digitalt på lördagen den 26 mars.
(Foto: Privat)

22 mars 2022  |  Annie Bondefelt

Annica är sjuksköterska inom Rättspsykiatrin och kommer från en familj där kampsporten ständigt är närvarande. Intresset har blivit en del av en livsstil sen hon själv hittade brasiliansk jiu-jitsu för nio år sedan.

– Jag började träna brasiliansk jiu jitsu för ungefär nio år sedan på Team Leites Stockholm. Min man hade börjat träna några år tidigare och med tiden började även vår son, som då var tre år, träna. Vi engagerade oss i Team Leites filial i Högdalen och när min son började träna föll det sig naturligt att vi hade hand om barnträningarna, berättar Annica.

Fascinationen för BJJ växte och även ett intresse för att engagera sig i föreningen.

– Det som är roligt med BJJ är att man ständigt utvecklas och att man får utmana sig själv hela tiden, det är en bra träning där man utvecklar sin styrka både fysiska och mentalt. Intresset för BJJ gjorde också att jag redan tidigt engagerade mig och satt som ledamot i Team Leites styrelse. Jag tyckte om styrelsearbetet och det ledde till att jag senare också blev ledamot i Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu Förbundets styrelse. Efter ett par år testade jag även på arbetet som valberedning och fick insyn i hur deras process såg ut innan jag kom tillbaka som ledamot sen några år tillbaka. Det har varit en väldigt lärorik tid där det har skett en stor utveckling, numer sitter jag även som ansvarig för sjukvårdskommittén och är antidopingansvarig i SBJJF, berättar Annica.

Antidoping är en av de frågor som Annica brinner lite extra för och som hon gärna är med och utvecklar om hon blir invald i SB&K:s styrelse.

– Jag brinner för att hålla kampsporten ren från doping. Intresset föddes delvis via mitt ordinarie arbete där jag tidigare jobbade på Beroendecentrum, men fördjupades också efter en heldagskurs hos Antidoping Sverige. Frågor kring antidoping och sjukvård är något jag har erfarenhet utav och frågor jag gärna driver om jag blir invald i styrelsen, säger Annica.

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52