Armbrytning under SM-veckan i helgen

ARMBRYTNING. I helgen är det äntligen SM i armbrytning igen, efter ett uppehåll på tre år på grund av pandemin. Det hålls under SM-veckan i Piteå och finalerna kommer att sändas i SVT-play.
– Rent kvalitativt i elitklasserna håller SM hög standard, säger Svenska Armsportförbundets ordförande Anders Axklo till budokampsport.se.

24 mars 2022  |  Jonathan Broberg

Senast det var SM i armbrytning var i Helsingborg 2019.

Anders Axklo, Svenska Armsportförbundets ordförande

Men till helgen är det återigen dags för det efterlängtade mästerskapen, som hålls under SM-veckan i Piteå. Det kommer att tävlas både den 25 och 26 mars.

– Vi har upplevt en stor vilja bland våra medlemmar att vara med under SM-veckan, så det ska bli kul att testa det här konceptet. Och framför allt kul att vi har ett SM igen. Den känslan kan inte underskattas.

Under hösten och under tidig vår har några tävlingar i armbrytning kommit igång. Trots det är det lite som att starta upp allt på nytt, menar Axklo.

– Det var ett tag sedan våra idrottare kunde tävla mot varandra, så ur den aspekten är det svårt att veta var folk står rent formmässigt. Kikar man på anmälningslistan ser man att vi är färre än vi var i Helsingborg, speciellt kanske på juniorsidan – men rent kvalitativt i elitklasserna håller SM hög standard.

Att det är färre än brukligt anmälda, trots suget efter att tävla, har troligen med flera faktorer att göra.

– Vi kommer så klart utvärdera SM efter tävlingarna, men rent spontant tror jag att det finns en kostnadsfråga att ta sig till Piteå och att vi inte heller har någon lokal förening där. Jag tror inte det har så mycket med pandemin att göra. Men som sagt, vi kommer att utvärdera det hela senare.

SM kommer att visas i SVT Play under Piteådagarna.
– Ja, finalerna kommer sändas under båda tävlingsdagarna och allt som inte visas i SVT:s regi kommer vi att streama själva.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52