Nyheter

EM i jujutsu i helgen

JUJUTSU. EM i jujutsu hålls i Israel och startar den 26 maj och håller på under hela helgen. Fyra svenskar tävlar under mästerskapet, bland andra nyblivna juniormästaren Emma Lette (bilden).
- Jag är sjukt taggad, säger hon till budokampsport.se.
(Foto: Fredrik Lindberg)

Det är dags för EM i jujutsu, som denna gång hålls i Nahariya i Israel.

Svenska EM-truppen är fyra tävlande stor och samtliga i disciplinen fighting. Ett namn att hålla ögonen på är talangen Emma Lette, som så sent som i april vann junior-EM i U21-klassen.

– Jag tycker att jag har fått de svar jag ville få under den här fullspäckade tävlingsvåren. Jag har gjort bra resultat under tävlingarna och kunnat prova en del nya saker. Målet har hela tiden varit EM och World Games. Nu är det snart EM och jag är sjukt taggad. Tidigare har jag varit med lite för att se och lära, men nu är det absolut guld jag siktar på. Det blir mitt andra seniormästerskap och det ska bli väldigt roligt, säger Lette.

Här är den svenska EM-truppen

Damer, -57 kg Sveriges flagga Klara Mattsson
Damer, -70 kg Sveriges flagga Emma Lette
Herrar, -62 kg Sveriges flagga Oskar Jaskari
Herrar, -77 kg Sveriges flagga Jonatan Dagnå

 

Landslagscoach Joakim Vistam om truppen
– Det är landslagsdebut för Jonathan Dagnå som efter fokuserad träning med extra judoträning i basen, gjorde en fin insats på Paris Open och fick därmed landslagsplatsen i -77. Oskar Jaskari har ytterligare gått framåt och visade också att han är i världstoppen efter fina matcher i Paris. Bra medaljchans för Oskar. Klara Mattson gjorde även hon stora framsteg i Paris och matchades mot världstoppen och gjorde en grym insats mot danska stjärnan Rebecca Dahl. Emma Lette tog sig till final i Paris genom genom att besegra världsmästaren Chloe Lalande från Frankrike. Emma har också siktet inställ på World Games i sommar. Förhoppningsvis får hon möta Anna-Lena Bauer från Tyskland nu på EM för att slipa taktiken inför sommaren stora turnering.

– Jag ser som vanligt fram emot att åka och tävla och har höga mål för de som åker. Alltid nästa match i sikte.

Text: Jonathan Broberg